УЕФА запропонував ввести у футбольних клубах "стелю зарплат" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УЕФА запропонував ввести у футбольних клубах "стелю зарплат"

162
Керівництво Європейського союзу футбольних асоціацій (УЄФА) запропонувало ввести "стелю зарплат" у футбольних клубах. Причому, оскільки введення фіксованої суми зарплат суперечить законодавству Євросоюзу, УЄФА запропонував установити для клубів максимальний відсоток від доходів, який можна буде витрачати на зарплати. Про це повідомляє інтернет-видання Goal.com.
На думку президента УЄФА Мішеля Платіні, неконтрольоване збільшення зарплат футболістів загрожує фінансовому становищу багатьох команд і веде до збільшення прірви між багатими і бідними клубами.
Директор УЄФА зі зв'язків із громадськістю Вільям Гайяр заявив, що для клубів може бути введений ліміт 55-65 відсотків від доходів команди. Саме цю суму можна буде витрачати на зарплати гравців.
Президент недавно утвореної Європейської асоціації клубів (ЄАК) Карл-Хайнц Румменігге раніше запропонував обмежити зарплатний фонд 50-55 відсотками доходів клубів.
За словами Гайяра, УЄФА не буде в односторонньому порядку нав'язувати введення стелі зарплат. Разом з тим Гайяр відзначив, що УЄФА підтримає клуби, якщо вони зможуть домовитися і спільно ухвалити рішення щодо контролю над збільшенням зарплат гравців.
Нагадаємо, раніше Платіні виступив з декількома ініціативами, у випадку реалізації яких у європейському футболі відбудуться серйозні зміни. Зокрема, президент УЄФА запропонував заборонити трансфери гравців не старше 18 років. Крім того, Платіні веде переговори із владою Євросоюзу про введення у футбольних клубах до 2012 року квоти максимум п'ять іноземців на поле.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас