Держфінмоніторинг відкриває справи щодо відмивання грошей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держфінмоніторинг відкриває справи щодо відмивання грошей

Казна та Політика
568
Держкомітет фінмоніторингу України протягом першого півріччя склав 24 адміністративні протоколи щодо посадових осіб суб'єктів первинного фінансового моніторингу порушення вимог Закону України Про запобігання і протидію легалізації (відмиванню) доходів, отриманих незаконним шляхом. Як повідомили Кореспондент.Net у комітеті, порушниками несвоєчасно подавалася інформація про фінансові операції, які можуть бути пов'язані з відмиванням грошей.
Лідерами за кількістю адміністративних порушень стали Дніпропетровська область(6), Київ (4), Крим і Севастополь (3), Вінницька, Одеська, Тернопільська області (по 2), Донецька, Рівненська, Сумська, Харківська, Херсонська області (по 1).
Всі складені адміністративні протоколи були передані до судових інстанцій. За результатами розгляду матеріалів Держфінмоніторингу судами було винесено рішення про нанесення штрафних санкцій відносно 16 правопорушників.
Загальна сума штрафів склала 14 тисяч 920 гривень. При цьому по трьох адмінпротоколах судами було винесено усне попередження. Ще чотири перебувають на розгляді судів.
Голова Держкомітету фінансового моніторингу України Ігор Черкаський нагадав, що відповідно до Кодексу України Про адміністративні правопорушення, встановлюється адмінвідповідальність за порушення вимог щодо ідентифікації особистості, що здійснює фіноперацію; порушення порядку реєстрації фіноперацій, які підлягають первинному фінансовому моніторингу; несвоєчасне надання або надання недостовірної інформації вповноваженому органу про фіноперації.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас