DUPD вимагає викуп — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

DUPD вимагає викуп

Фондовий ринок
358
Керівництво Dragon Ukrainian Properties & Development Plc запропонувало інвесторам викупити до 5,693 млн акцій (близько 4%) компанії, говориться в опублікованому у вівторок повідомленні DUPD на Лондонській фондовій біржі. Рішення про це вже було схвалено радою директорів компанії в п'ятницю, акціонери повинні будуть проголосувати за нього на позачергових зборах 29 липня, уточнив керуючий директор ІК Dragon Capital Томаш Фіала. Як відзначає у своєму повідомленні DUPD, компанія має на балансі досить готівкових коштів для фінансування існуючих зобов'язань та операційних витрат у довгостроковій перспективі. Покупка акцій може бути здійснена за рахунок прибутку фонду, що підлягає розподілу (на 31 грудня 2007 року - $53,1 млн).
Зараз акції DUPD котируються з великим дисконтом до NAV, пояснює Томаш Фіала. "Така ситуація відбувається з усіма девелоперськими компаніями і фондами Центральної та Східної Європи. Якщо раніше компанії торгувалися із премією, то зараз - з дисконтом близько 50%, у тому числі і ми, - говорить він. - Компанія пропонує інвесторові купити акції з великим дисконтом та анулювати їх. Після цього скорочується кількість акцій і, відповідно, збільшується чиста вартість NAV на акцію. Довгостроковому інвесторові це вигідно, він зацікавлений у збільшенні цін акцій фонду, а ми - одні з найбільших його акціонерів". Зараз показник P/NAV (ціна до чистої вартості активів) DUPD - 0,58, показник менше одиниці означає, що компанія недооцінена.
Після IPO 31 травня 2007 року, під час якого DUPD залучив $208 млн, акції фонду торгувалися за ціною 1,01 фунтів стерлінгів за папір. У листопаді за підсумками SPO (залучили ще $100 млн) вони піднялися до 1,3 фунтів. А максимальна ціна була 31 грудня - 1,38 фунтів, після чого акції стали неухильно знижуватися - до 74,5 пенсів за підсумками торгів 8 липня (25% дисконт до ціни проведеного IPO).
З дисконтом до NAV торгуються всі українські девелопери. Так, дисконт KDD Group становить 20%, а "XXI століття" - 65%. "XXI століття" має намір вирівнювати котирування за рахунок продажу низки готових об'єктів цього року і випуску єврооблігацій.
"Мені незрозуміла мотивація DUPD. Зараз у всіх компаній низький показник P/NAV. І якщо в них є вільні кошти, їх потрібно вкладати в проекти, а не викуповувати власні акції", - дивується аналітик ІК "Трійка Діалог" Євген Гребенюк. "Але в такий спосіб компанія зможе звернути на себе увагу інвесторів і підняти вартість паперів. Після продажу акцій з фонду підуть слабкі акціонери", - говорить директор ІК Galt & Taggart Securities Сергій Лесик. Інвестори позитивно сприйняли пропозицію DUPD: за підсумками вчорашніх торгів папери фонду виросли на 8,72%, до 81 пенсу за акцію.
Олена Сініцина
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас