Вакарчук: Рівень корупції у вузах можна оцінити за кількістю особливих додаткових умов вступу для абітурієнтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вакарчук: Рівень корупції у вузах можна оцінити за кількістю особливих додаткових умов вступу для абітурієнтів

Казна та Політика
163
Рівень корупції у вузах можна буде оцінити за кількістю введених особливих додаткових умов вступу для абітурієнтів. Про це сьогодні у Києві повідомив міністр освіти і науки Іван Вакарчук.
Він зазначив, що під час цьогорічної вступної кампанії, вузи мають право звертати увагу не лише на результати тестування, яке пройшов абітурієнт, але і встановлювати особливі умови участі у конкурсі та форми проведення вступних випробувань. Міністр зазначив, що такі умови встановлюються відповідно до пункту 15 умов прийому до вузів, зокрема для медалістів, випускників, нагороджених грамотою, в профільних для вступу предметів.
Проте пункт 15 не зобов'язує керівництво вузу повністю користуватися усіма визначеними у ньому перевагами. Ректор має право взагалі не використовувати цей пункт прийому і повністю орієнтуватися лише на бали, зазначені у сертифікаті. Окрім цього, пункт 15 це також і рівень довіри до вузу, оскільки чим більше додаткових умов буде запроваджено вузом, тим більше стає зрозуміло наскільки система вступу до цього вузу є корумпованою. Таким чином міністерство зможе оцінити корумпованість вступної кампанії того, чи іншого вузу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас