У ДКЦПФР рекомендують випускати процентні облігації з можливістю дисконту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ДКЦПФР рекомендують випускати процентні облігації з можливістю дисконту

Фондовий ринок
213
Збільшення процентних ставок на українському фінансовому ринку через його низьку ліквідність і тривалу нестабільність на міжнародних ринках привело до труднощів при випуску облігацій внутрішньої позики, коли емітенту та андеррайтеру доводиться відкликати документи з Державної комісії цінних паперів і фондового ринку (ДКЦПФР) через неадекватні ставки.
"Типовий зараз випадок: поки готували документи, ставки виросли, а в проспекті передбачений продаж облігацій лише за ціною не нижче номіналу. Доводиться заново подавати документи на реєстрацію", - охарактеризував агентству "Інтерфакс-Україна" ситуацію член ДКЦПФР Сергій Бирюк.
За його словами, вирішити цю проблему міг би випуск облігацій, по яких передбачена як виплата купонів, так і можливість розміщення з дисконтом.
"Дисконтно-процентні облігації законом про цінні папери та фондовий ринок не заборонені, їх випуск зміг би вирішити цю проблему. Однак учасники ринку в нас не надто добре читають закони", - відзначив Бирюк.
Як повідомлялося, у зв'язку з подорожчанням ресурсів на фінансовому ринку останнім часом кілька емітентів змушені були підвищити ставки по своїх облігаціях, щоб уникнути пред'явлення їх до дострокового викупу. При цьому зростання ставок купонів досягає 4 процентних пункти і навіть більше.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас