Кредити готівкою в доларах стають недоступними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредити готівкою в доларах стають недоступними

Кредит&Депозит
1580
Усе менше банків видають кредити готівкою в доларах США. Експерти пояснюють цю тенденцію дефіцитом іноземної валюти і низьким попитом на такі кредити з боку населення.
За даними компанії Простобанк Консалтинг, середня (ефективна) процентна ставка по кредитах готівкою без застави в доларах у липні склала 66,92% для кредитів терміном на один рік і 62,70% для кредитів терміном на три роки.
Такі високі ставки по кредитах готівкою в доларах привели до того, що цей продукт не користується попитом у банківських клієнтів. Як відзначає Антон Шаперенков, начальник департаменту роздрібного бізнесу VAB Банку: "Сьогодні кредити готівкою в доларах США пропонують усього лише 3-4 банки. Серед основних причин подорожчання кредитів готівкою в доларах - існуючий дефіцит іноземної валюти і низький попит на такі кредити".
На думку експертів, повністю кредити готівкою в доларах не зникнуть із ринку, незважаючи на коливання курсу американської валюти на валютному ринку. "Банкіри навряд чи відмовляться від таких кредитів, тому що прибутковість по них досить висока і становить 50-60% річних. У той же час фінансові організації можуть підвищити витрати клієнта по таких позиках у вигляді збільшення процентної ставки або всіляких комісій, тим самим підвищивши реальну ставку по позиці на 5%-10%", - вважає Наталія Крамар, фінансовий аналітик компанії Простобанк Консалтинг.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас