Forbes назвав найщедріших філантропів США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Forbes назвав найщедріших філантропів США

Валюта
216
Журнал Forbes назвав найщедріших філантропів США, що зробили найбільші благодійні пожертвування року.
На першому місці опинився геніальний винахідник і відомий філантроп Джейм Соренсон, що заповів 4,5 мільярди доларів своєму благодійному фонду. Власник 68-го за розміром капіталу, за версією Forbes, помер у січні нинішнього року у віці 86 років. Він віддав практично все своє багатство на благодійні цілі, а не спадкоємцям - дружині і вісьмом дітям. Кошти підуть переважно на підтримку дитячих, освітніх і медичних програм.
Другий за щедрістю дарунок у розмірі 1 мільярда доларів оголосив американський інвестиційний банкір Пітер Пітерсон, також засновник власного благодійного фонду. Головна графа витрат фонду Пітерсона - дослідження в галузі економіки і, зокрема, поширення інформації серед американців про проблему неконтрольованого зовнішнього боргу США. У списку мільярдерів журналу Forbes він знаходиться на 605 позиції.
Третім за розміром благодійним пожертвуванням став заповіт взуттєвого магната Гарольда Елфонда який народився в сім'ї вихідців з Росії. Він передав у бюджет свого фонду 360 мільйонів доларів для того, щоб кожен житель його штату Мейн, народжений починаючи з 1 січня 2009 року, міг одержати грант на освіту в коледжі. У списку найбагатших людей планети, що володіють капіталом понад мільярд доларів, Елфонд за життя не фігурував.
За даними неурядових організацій, загальний обсяг благодійних внесків зі США за 2007 рік склав 306,4 мільярди доларів. Опитування показують, що 87% найбагатших американців мають намір збільшити масштаб своєї благодійної діяльності.
За даними українського журналу Новинар, Віктор Пінчук посідає перше місце в рейтингу український філантропів - в 2007 році він виділив на благодійність близько 103 млн гривень.
Нагадаємо, 24 січня в рамках українських заходів у дні Всесвітнього економічного форуму в Давосі пройшов круглий стіл з питань благодійності, у якому взяли участь представники провідних філантропічний організацій світу.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас