Німецькі вчені виявили кокаїн майже на кожній банкноті євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецькі вчені виявили кокаїн майже на кожній банкноті євро

Валюта
836
Майже на всіх банкнотах євро, що циркулюють у Німеччині, є сліди кокаїну, довели німецькі вчені.
Про це повідомляє "Уралбізнесконсалтинг" з посиланням на агентство Reuters.
"Кокаїн був виявлений на 90 відсотках банкнот", - заявив представник Інституту біомедичних і фармацевтичних досліджень у Нюрнберзі Фріц Сергель. Кокаїн потрапляє на банкноти, коли наркомани згортають їх у трубочки і через них вдихають наркотик.
Під час німецького експерименту були обстежені близько 600 банкнот євро. За словами Сергеля, є чіткий взаємозв'язок між кількістю кокаїну, виявленого на банкнотах, і рівнем наркоманії в Європі.
"Відповідно до останніх досліджень, у країнах, де рівень уживання кокаїну нижчий (Франція, Фінляндія, Греція), на банкнотах виявлено набагато менше кокаїну, ніж у країнах з більшим числом наркоманів, - відзначив Сергель. - Наприклад, в Іспанії концентрація кокаїну на банкнотах євро в десятки разів вища, ніж у Німеччині".
Слід зазначити, що подібні дослідження проводилися майже у всіх європейських країнах. Наприклад, в Англії сліди кокаїну були виявлені на 99 відсотках банкнот.
Настільки високі показники англійські вчені пов'язують із тим, що частки кокаїну ідентичні за розміром із проміжками між волокнами банкнот, тому в процесі перерахування частки наркотику з одних банкнот потрапляють на всі інші.
Цікаву закономірність знайшли їхні колеги з Ірландії. На думку експертів Дублінського університету, чим вищий номінал банкноти, тим вища ймовірність того, що її використають не за призначенням. Так, найвищий вміст кокаїну був зафіксований на купюрах номіналом 50 євро.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас