Microsoft планує купити Yahoo! в складчину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft планує купити Yahoo! в складчину

Фондовий ринок
246
Для покупки пошуковика Yahoo! компанія Microsoft, можливо, об'єднає зусилля з AOL і News Corp, повідомляє Associated Press. Агентство посилається на опубліковану в The Wall Street Journal інформацію, отриману з неназваних джерел, "ознайомлених із ситуацією".
Відповідно до нового плану, Microsoft придбає пошукову систему, а активи Yahoo!, що не належать до інтернет-пошуку, поділять AOL і News Corp. Ці дві компанії вже брали участь у подіях навколо продажу Yahoo!, що вела з ними переговори в пошуках альтернативи угоді з Microsoft. Microsoft також уже намагалася домовитися з News Corp. про спільне придбання пошуковика.
Як Microsoft, так і Yahoo! поки утримуються від коментарів, однак новина вже викликала підвищення курсу акцій Yahoo! на три відсотки на тлі загального падіння фондового ринку. Акції подорожчали на 68 центів, до 20,88 долара, у той час як ціна акції Microsoft упала на 99 центів до 25,88 долара. Курс акцій Yahoo! росте щоразу, як стає відомо про чергові плани Microsoft щодо її купівлі, і падає, коли угода знову зривається.
Пропонуючи розділити компанію, Microsoft, можливо, намагається підштовхнути мільярдера Карла Ікана (Carl Icahn), що володіє 4,98 відсотка акцій Yahoo!, активізувати спроби зміни керівництва пошуковика. Раніше він закликав Microsoft не йти на часткову покупку Yahoo!, обіцяючи до кінця літа ввести в раду директорів пошуковика дев'ять нових членів і знайти нового генерального директора замість Джеррі Янга, одного із засновників компанії, що займає цю посаду.
З початку 2008 року Microsoft вжила кілька невдалих спроб придбати Yahoo!. Пошуковик відмовився від початкової пропозиції на 40 мільярдів доларів. Спроба Microsoft викупити за мільярд доларів лише пошукові активи Yahoo! також зірвалася.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас