Ціна на нафту вперше в історії перевищила 145 дол. за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна на нафту вперше в історії перевищила 145 дол. за барель

Фондовий ринок
153
Прогнози аналітиків, які очікували зростання запасів за тиждень до 25 червня на 100 тис. барелів, не виправдалися. Опублікований вчора звіт управління енергетичної інформації Міністерства енергетики США про запаси нафти й нафтопродуктів показав зниження запасів нафти на 2.0 млн., до 299.8 млн. барелів.
Зниження запасів сирої нафти як звичайно привело до росту попиту на “чорне золото”, у результаті чого вартість нафти досягла нових рекордних рівнів. Ціна на нафту марки Brent на торгах у Лондоні вперше в історії перевищила рівень 145 доларів, досягши максимального значення на рівні 145.70. Попит на нафту в Нью-Йорку був менш активним. Котирування цін на нафту марки Light на товарній біржі NYMEX не змогли перебороти рівень 145 дол. за барель, але все-таки, також досягли історичних максимумів на 144.45.
Незважаючи на те, що запаси бензину за звітний тиждень у Сполучених Штатах виросли значно більше, ніж очікувалося, вартість цього пального однаково підскочила в ціні. Після повідомлення EIA про те, що запаси бензину збільшилися на 2.1 млн. барелів, котирування зміцнилися до рівня 3.5740 дол. за галон. Рекордних рівнів вартість бензину досягала в минулу п'ятницю на рівні 3.6 дол. за галон.
Запаси дистилятів за тиждень збільшилися на 1.3 млн. барелів, у той час як згідно із середніми прогнозами аналітиків очікувався ріст на 1.8 млн. барелів. Після публікації даних про запаси дистилятів вартість опалювальної нафти різко виросла в ціні, досягши нового рекорду на рівні 4.0880 дол. за галон. Сьогодні вартість опалювальної нафти продовжує зміцнюватися, і на даний момент досягла нових максимумів на рівні 4.1160 дол.
Вартості енергоносіїв продовжує надавати підтримку наростання конфлікту між Іраном та Ізраїлем.
На думку аналітиків у випадку якщо цей конфлікт переросте у воєнні дії, видобуток і поставки нафти з Ірану можуть повністю припинитися. У зв'язку із цим вартість нафти за дуже короткий період може злетіти до 200 дол. за барель.
За матеріалами:
xDirect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас