МВС: Більшість хабарів в Україні пов'язані з виділення землі або наданням її в оренду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВС: Більшість хабарів в Україні пов'язані з виділення землі або наданням її в оренду

Нерухомість
146
Більшість хабарів в Україні безпосередньо пов'язані з виділенням землі або наданням її в оренду, повідомив начальник департаменту державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України Леонід Скалозуб.
"Із сотні хабарів 60% - ті, які були отримані за виділення землі або надання її в оренду", - сказав він на прес-конференції в середу в Києві.
У цілому, за словами Скалозуба, у сфері земельних відносин цього року МВС виявило 1400 фактів правопорушень. У незаконному обігу перебувало 15 тис. га землі на суму більше 800 млн грн.
Говорячи про роботу департаменту, Скалозуб повідомив, що цього року розкрито більше 9 тис. злочинів у сфері службової діяльності, з них понад 1,5 тис. факти хабарництва. За його словами, більше 300 випадків суми хабарів перевищували 10 тис. грн.
Як сказав керівник департаменту, МВС все частіше фіксує хабарництво з боку керівників райдержадміністрацій, мерів і чиновників. Усього за злочини в сфері службової діяльності до кримінальної відповідальності притягнуті 740 керівників. "Значно зріс рівень посадових осіб, які притягуються до кримінальної відповідальності", - відзначив при цьому Скалозуб.
За його словами, серед сфер, у яких поширене хабарництво - надання послуг, регуляторна діяльність, одержання так званих "відкатів" при виділенні бюджетних коштів.
Загальна сума хабарів, за словами Скалозуба, цього року склала вже 60 млн грн, що в 10 разів перевищує відповідний показник за аналогічний період у попередні роки.
Скалозуб також повідомив, що МВС цього року розкрило більше 800 фактів виробництва фальшивих грошей, ліквідувала 16 підпільних виробництв. "Нами фіксується вся схема від виготовлення до збуту", - підкреслив він.
Говорячи про роботу міліції в плані захисту бюджетних коштів, Скалозуб повідомив, що цього року розкрито більше 400 тис. злочинів, безпосередньо пов'язаних зі зловживанням або розкраданням бюджетних коштів. Більшість із цих злочинів відбувалися в сфері державних закупівель.
Говорячи про протидію злочинам у сфері грального бізнесу, начальник департаменту підкреслив, що міліція розкрила вже 2,5 тис. фактів протиправної діяльності ігрових автоматів, казино і подібних закладів. За правопорушення вилучено 6 тис. од. ігрового обладнання.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас