Звіт Міністерства енергетики США покаже незначне зростання запасів сирої нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Звіт Міністерства енергетики США покаже незначне зростання запасів сирої нафти

Фондовий ринок
120
Найбільш значною новиною в середу для учасників торгів на нафтовому ринку буде публікація даних управлінням енергетичної інформації Міністерства енергетики США про запаси нафти й нафтопродуктів за тиждень до 25 червня.
Згідно із середніми прогнозами аналітиків запаси сирої нафти за звітний тиждень повинні були збільшитися на 100 тис. барелів. За даними EIA, опублікованими у минулу середу, за тиждень до 18 червня запаси нафти збільшилися на 800 тис. барелів. Минулого тижня вперше за останні 7 тижнів запаси нафти в Сполучених Штатах показали ріст.
До цього, протягом 6-ти тижнів поспіль нафтові запаси демонстрували зниження від 1.2 до 8.8 млн. барелів протягом одного тижня. У результаті цього зниження, із середини травня поточного року запаси сирої нафти в Штатах знизилися з рівня 325.8 до 301.0 млн. барелів. Аналітики також очікують зниження запасів бензину. Згідно із середніми прогнозами запаси повинні знизитися на 100 тис. барелів. У той же час, більшість фахівців впевнені в тому, що запаси дистилятів продемонструють досить значний ріст. Очікуваний ріст дистилятів варіюється від 500 тис. до 3.0 млн. барелів. Середні прогнози перебувають у районі 1.8 млн. барелів.
Починаючи із середини травня, коли відповідно до звіту EIA запаси нафти знижувалися в Сполучених Штатах, на ринку завжди спостерігався підвищений попит на “чорне золото”. В результаті чого практично протягом кожного тижня котирування досягали історичних максимумів.
Минулого тижня, коли Міністерство енергетики США повідомило про ріст запасів, вартість нафти різко знизилася, упавши з рівня 136.40 до 132.00 дол. за барель. Але ще до закриття торгів у середу й протягом четверга, котирування значно зміцнилися й досягли рекордного значення на рівні 140.50 дол. за барель марки Brent, і 140.30 дол. за барель марки Light. У понеділок вартість бареля нафти на торгах у Лондоні й Нью-Йорку досягала нових історичних максимумів на рівні 143.85 й 143.50 дол., відповідно. Вчора котирування торгувалися трохи нижче встановлених максимумів.
Купують нафту навіть на таких високих рівнях інвестори у зв'язку з появою конфлікту між Іраном та Ізраїлем, що, на думку експертів, може перерости у воєнні дії. Цей конфлікт може викликати повне припинення видобутку нафти в Ірані, що у свою чергу, на думку президента ОПЕК Шакиба Хелиля, може привести до росту цін на нафту в район 200 дол. за барель.
За матеріалами:
xDirect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас