Тимошенко: Ніхто окрім бізнесменів не знає хабарників у владі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Ніхто окрім бізнесменів не знає хабарників у владі

282
Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко закликала членів Ради підприємців при Кабінеті міністрів спільно з урядом розробляти зміни до законопроектів, що визначають роботу бізнесу. Таку заяву прем’єр зробила сьогодні в ході засідання Ради.
Тимошенко зазначила, що для швидшої підготовки законопроектів потрібно, щоб принципові зміни і доповнення розроблялися не міністерствами, а самими підприємцями, оскільки саме вони достеменно знають проблеми, які заважають швидко і ефективно розвиватися українському бізнесу.
Зокрема, вона запропонувала створити спеціальну групу, яка б протягом двох тижнів підготувала і передала свої пропозиції і зміни до законопроекту про держзакупівлі до Комітету Верховної Ради з питань промислової і регуляторної політики і підприємництва, який очолює Наталя Корольовська.
Ю.Тимошенко також закликала підприємців сприяти у виявленні хабарників, а також тих урядовців, які беруть "відкати" при проведенні процедур держзакупівель.
"Тільки ви знаєте, хто бере хабарі", - підкреслила прем`єр, зазначивши, що за допомогою бізнесменів міліції набагато легше буде виявляти і боротися з тими урядовцями, які порушують закон і використовують процедури держзакупівель у своїх корисливих інтересах.
Тимошенко також запропонувала свою кандидатуру як співголову Ради підприємців при Кабінеті міністрів, і ця пропозиція була підтримана членами ради.
Довідка. Рада підприємців як постійно діючий консультативно-дорадчий орган створена при Кабміні в лютому ц.р. з метою забезпечення взаємодії органів виконавчої влади і суб`єктів господарювання на принципах партнерства, відвертості і прозорості.
Відповідно до положення про Раду підприємців, персональний склад Ради затверджує Кабінет міністрів України. Його голова має двох заступників.
Рішення Ради мають рекомендаційний характер. У разі потреби рішення Ради реалізуються шляхом ухвалення відповідних актів Кабміну або доручень прем`єр-міністра.
Раду підприємців при Кабміні очолює Оксана Продан.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас