Янукович просить Рахункову палату оцінити, як Тимошенко виконує держбюджет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович просить Рахункову палату оцінити, як Тимошенко виконує держбюджет

185
Партія регіонів звернулася в Рахункову палату із проханням надати розгорнуту оцінку стану виконання Кабінетом Міністрів Державного бюджету на 2008 рік. Про це мова йде в листі голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді Віктора Януковича до голови Рахункової палати Валентина Симоненка, повідомили в прес-службі ПР.
Зокрема, ПР просить перевірити стан фінансування бюджетних програм економічного, науково-технічного, соціального та національно-культурного розвитку, охорони навколишнього середовища, фінансування місцевих бюджетів тощо.
"Майже півроку Україна живе відповідно до Закону України "Про Державний бюджет України на 2008 рік і про внесення змін у деякі законодавчі акти України", які не враховують істотних змін, які відбулися в соціально-економічному житті країни, і не відповідають сучасним реаліям", - відзначається в листі.
"Ситуація ускладнюється систематичним невиконанням Кабінетом Міністрів інших положень Державного бюджету, зокрема: не фінансується майже кожна 4 бюджетна програма; жодної копійки із загального фонду Держбюджету не виділено на 203 програми; 132 програми одержали менше половини фінансування, передбаченого планом; урядом гальмується затвердження порядків витрати бюджетних коштів", - відзначають у ПР.
Як відзначається в листі, за перші п'ять місяців цього року відбулося зниження проти відповідного періоду торік темпів приросту ВВП (з 7,9% в 2007 р. до 6,4%), а промисловості - в 1,5 рази, інфляція за січень-травень в 2008 р. досягла 14,6% або в 7,7 разів вище, ніж за цей період торік (1,9%).
"Такий стан справ підриває довіру громадян до керівництва держави, що не може вирішити невідкладні проблеми соціально-економічного життя країни і підвищити їхній добробут, а також не сприяє зміцненню авторитету України на міжнародній арені", - підкреслив Янукович.
Крім того, Янукович доручив своїм заступникам забезпечити підготовку в комітетах парламенту звіту про стан виконання урядом Держбюджету на цей рік для оголошення цього звіту на найближчому пленарному засіданні, а також доручив створити тимчасову слідчу комісію Верховної Ради з питань розслідування фактів порушення урядом Конституції та законів України в частині неналежного проведення бюджетної політики, недотримання встановлених законодавством вимог до бюджетного процесу і невиконання Державного бюджету на 2008 рік.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас