Подорожчає навіть соціальний хліб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Подорожчає навіть соціальний хліб

340
Київська міська державна адміністрація допускає підвищення цін на соціальні сорти хліба. Про це сказали перший заступник голови міськадміністрації Анатолій Голубченко і начальник Головного управління цінової політики Київміськадміністрації Василь Яструбинський під час круглого столу, присвяченого необхідності підвищення цін на хліб у Києві.
Анатолій Голубченко і Василь Яструбинський визнали необхідність підвищення цін на хліб, однак не змогли назвати конкретні строки і розмір підвищення.
На думку Анатолія Голубченка, спочатку Київміськадміністрація повинна здійснити перевірку господарської діяльності компаній "Київхліб" і "Київмлин". Він повідомив, що із цією метою адміністрація має намір створити комісію за участі депутатів Київської міської ради, що вивчить госпдіяльність компаній до 15-20 липня.
Тільки після того, за словами Анатолія Голубченка, якщо комісія одноголосно визнає необхідність підвищення цін на хліб, то їх можна буде поетапно підвищувати. Анатолій Голубченко припустив, що перший етап підвищення можливий у липні, а наступний - у серпні.
У свою чергу, Яструбинський повідомив, що підвищення цін на хліб у Києві відбудеться тільки після того, як міськадміністрація розробить механізм адресної компенсації підвищення цін малозабезпеченим городянам за допомогою соціальної картки киянина. Він повідомив, що міськадміністрація займається розробкою такої картки, і за попередніми даними, компенсацію будуть одержувати близько 40 тисяч городян, чий щомісячний дохід перебуває в межах прожиткового мінімуму.
"Ціна на хліб може підвищитися тільки після введення картки... я думаю, що це (введення соціальної картки) буде протягом поточного місяця", - сказав Василь Яструбинський. На його думку, підвищити ціни на хліб необхідно в найближчому майбутньому для того, щоб "Київмлин" зміг здійснювати закупівлі зерна нового врожаю.
Крім того, Анатолій Голубченко заявив, що КМДА ініціює проведення міжнародного аудита господарської діяльності компаній "Київхліб" і "Київмлин". "Ми вимагаємо, щоб ці компанії провели міжнародний аудит своєї цінової, витратної, інвестиційної політики, тобто, господарської діяльності", - сказав він, відзначивши, що компанії погодилися на такий аудит. Він припустив, що процедура відбору аудитора на тендері і самого аудиту займуть близько 3-4 місяців.
Анатолій Голубченко підкреслив, що цей аудит не пов'язаний із цінами на хліб, а має на меті одержати висновок незалежних експертів про роботу компаній, які є монополістами на ринку хліба в столиці.
26 червня компанія "Хліб Києва" заявила про загрозу зупинки виробництва хліба в Києві через його нерентабельність. КМДА виділила 24,943 млн. гривень на компенсацію збитків компанії "Київмлин" і дочірнім підприємствам компанії "Київхліб" ("Хліб Києва" створений на базі 100% акцій "Київмлина" і 50%+1 акція "Київхліба" рішенням Київської міської ради, прийнятим у лютому 2004 року).
За матеріалами:
Mignews
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас