АМКУ оштрафував на пів мільйона гривень підприємство нафтової групи "ТНК" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ оштрафував на пів мільйона гривень підприємство нафтової групи "ТНК"

Енергетика
333
Антимонопольний комітет України оштрафував на 500 тис. грн. одного з найбільших операторів загальнодержавного ринку нафтопродуктів - ЗАТ "Линік" за зловживання монопольним становищем. Про це повідомила прес-служба АМКУ.
Комітет з’ясував, що "Линік" застосовувало економічно необґрунтовані ціни на нафтопродукти впродовж листопада-грудня 2007 р. Як показало проведене розслідування та економічний аналіз ринкової ситуації, встановлена оптовим оператором вартість моторних бензинів у зазначений період перевищувала подорожчання нафти та інших складових, з яких формується ціна, зазначає прес-служба.
Застосовуючи санкції, комітет врахував нетривалий період порушення, а також сприяння з боку ЗАТ "Линік" щодо оперативного та об’єктивного розгляду справи. Разом із цим, враховано і те, що на засіданні, де розглядалося дане питання, повноважний представник ЗАТ "Линік" висловив готовність виконати рішення комітету.
"Проте розслідування Антимонопольного комітету чітко засвідчило, що і в діях "Укртатнафти" мали місце ознаки порушення конкуренційного законодавства. Сьогодні це вже очевидні речі, щодо чого ми невдовзі приймемо адекватне рішення. Це стане черговим кроком комітету з наведення ладу на ринках пального", - зазначив, коментуючи ситуацію, виконувач обов’язків Голови Комітету Олександр Мельниченко.
Нагадаємо, в березні комітет порушив справи проти ЗАТ "Линік" та АТ "Укртатнафта" за ознаками зловживання монопольним становищем. Підставою для цього стало виявлення фактів встановлення операторами завищених цін на пальне наприкінці 2007 року. Дані факти підтвердила і інформація, отримана від Держмитслужби та Деркомстатистики.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас