В Одесі вартість оренди для туристів підскочила на 25% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Одесі вартість оренди для туристів підскочила на 25%

Нерухомість
368
На узбережжя Чорного моря ринули туристи з Києва, Москви, Ізраїлю, Америки, Німеччині та Іспанії. У розпал сезону "найгарячішим" продуктом на ринку нерухомості Одеси стає житло, що здається в добову оренду.
Як і прогнозували експерти, у порівнянні із травнем вартість квартири на добу виросла на 25%. Якщо взимку однокімнатну квартиру здавали за $50, то зараз вона "летить" не менше, ніж за 75.
Тим не менше, таке подорожчання стосується в основному апартаментів у центрі міста та біля моря. Так як в Одесі зараз багато відпочивальників, а подібні квартири затребувані цілий рік.
Гарні будинки в Одесі теж заброньовані до кінця сезону, повідомляє allTravels.com.ua з посиланням на газету "Сегодня".
У цілому на ринку добової оренди спостерігається дефіцит будинків, що відповідають європейському рівню. Туристи готові платити по $3 тис. і вище за місяць відпочинку в прибережній зоні, включаючи район Чорноморки. Є будинки, які коштують і по $10-15 тис. на місяць, в основному - в Аркадії. І заброньовані вони ще з лютого.
Як розповів Костянтин Новицький, президент асоціації ріелторів Одеси та Одеської області, зараз багато квартир, які були в помісячній оренді, здають добово.
Житло до $100 на добу залишається найбільш затребуваним. Людей, як і раніше, частіше приваблює орендована квартира, а не номер у готелі, - говорить Новицький. - Уже через тиждень знайти житло стане дійсно проблематично. Тому туристи намагаються бронювати заздалегідь, за два тижні дзвонять і просять підготувати вже на певне число".
Останнім часом в Одесі усе рідше можна зустріти оголошення про здачу кімнати з господаркою. Хоча для небагатих гостей міста саме це житло зараз стає актуальним.
"Коштує така кімната на добу $20 - 25", - розповідає посередник Світлана, що здає кімнати. Зробивши кілька дзвінків за оголошеннями, ми з'ясували, що такі апартаменти частіше пропонують у довгострокову оренду, і "потягнуть" вони з гаманця $120-250 на місяць.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас