Київ допускає підвищення цін на хліб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ допускає підвищення цін на хліб

Аграрний ринок
201
Київська міська державна адміністрація допускає підвищення цін на соціальні сорти хліба.
Про це сказали перший заступник голови міськадміністрації Анатолій Голубченко й начальник Головного управління цінової політики Київміськадміністраціїи Василь Яструбинський під час круглого столу, присвяченого необхідності підвищення цін на хліб у Києві.
Голубченко і Яструбинський визнали необхідність підвищення цін на хліб, однак не змогли назвати конкретні строки й розмір підвищення.
На думку Голубченка, спочатку Київміськадміністрація повинна здійснити перевірку господарської діяльності компаній "Київхліб" й "Київмлин".
Він повідомив, що із цією метою адміністрація має намір створити комісію за участі депутатів Київської міської ради, що вивчить госпдіяльність компаній до 15-20 липня.
Тільки після того, зі слів Голубченка, якщо комісія одноголосно визнає необхідність підвищення цін на хліб, то їх можна буде поетапно підвищувати.
Голубченко припустив, що перший етап підвищення можливий у липні, а наступний - у серпні.
У свою чергу, Яструбинський повідомив, що підвищення цін на хліб у Києві відбудеться тільки після того, як міськадміністрація розробить механізм з адресної компенсації підвищення цін малозабезпеченим городянам за допомогою соціальної картки киянина.
Він повідомив, що міськадміністрація займається розробкою такої картки, і за попередніми даними, компенсацію будуть одержувати близько 40 тисяч городян, чий щомісячний доход перебуває в межах прожиткового мінімуму.
"Ціна на хліб може підвищитися тільки після введення картки... я думаю, що це (введення соціальної картки) буде протягом поточного місяця", - сказав Яструбинський.
На його думку, підвищити ціни на хліб необхідно в найближчому майбутньому для того, щоб "Київмлин" зміг здійснювати закупівлі зерна нового врожаю.
Як повідомляло агентство, 26 червня компанія "Хліб Києва" заявила про зарозу зупинки виробництва хліба в Києві через його нерентабельність.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас