Лукашенко відмовився платити за газ за погодженою ціною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко відмовився платити за газ за погодженою ціною

Енергетика
986
У відносинах Росії та Білорусії назріває новий конфлікт, повідомляє “Незалежна газета”.
Мінськ відмовився платити за російський газ більше 119 дол. за тисячу кубометрів - погодженої ціни першого кварталу, що підлягала щоквартальному перегляду відповідно до ринкової кон'юнктури. Білорусія вимагає від Росії перегляду формули розрахунку ціни на газ.
Джерело в білоруському керівництві повідомило, що в цей час Мінськ платить за російський газ не по 128 дол. за тисячу кубометрів, як те припускає затверджена раніше формула розрахунків ціни для другого кварталу, а за ціною першого кварталу - 119 дол. за тисячу кубометрів, і поки не має наміру платити більше.
“Ці питання ми погоджуємо з коректуванням формули ціни. Щодо заявленої російською стороною ціни газу 128 доларів за тисячу кубометрів з 1 квітня позиція Білорусії припускає, що, перш ніж порушувати питання про підвищення ціни на газ, треба підписати угоду про транзит", - пояснило джерело.
Про це ж раніше заявляли і перший заступник міністра енергетики Білорусії Едуард Товпенець, що відзначив, що “на засіданні наглядової ради ВАТ “Белтрансгаз” було вирішено, що в другому кварталі ми будемо платити за газ за ціною першого кварталу - по 119 доларів за тисячу кубометрів”.
Таким чином, Мінськ визнав, що не має наміру дотримуватися анонсованих раніше “Газпромом” цінових орієнтирів і формули їх розрахунку і готовий до загострення ситуації
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас