Введення акцизних марок на алкоголь набуло чинності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Введення акцизних марок на алкоголь набуло чинності

Казна та Політика
277
Постанова Кабінету Міністрів про введення акцизних марок нового зразка для алкогольної продукції набуло чинності з 1 липня.
Про це сказано у відповідній постанові уряду № 179 від 12 березня.
Марки нового зразка для маркування імпортного алкоголю мають фіолетовий колір, для вітчизняного - зелений.
Марки мають спеціальну нумерацію, яка складається з індексу регіону України за місцем перебування виробника, серії й окремого номера марки.
З 1 липня Державна податкова адміністрація припинила продаж марок старого зразка, при цьому закуплені старі марки застосовуються у виробництві алкогольних напоїв до 1 серпня, а алкогольні напої з такими марками можуть перебувати в обороті до повної реалізації в межах строку придатності до використання.
Податковій доручено провести до 1 серпня інвентаризацію залишків невикористаних старих марок у продавців марок, на підприємствах-виробниках і в імпортерів алкоголю, вилучити їх і знищити.
Податковій також доручено до 1 вересня забезпечити безкоштовну видачу нових марок підприємствам-виробникам і імпортерам алкоголю в обмін на повернуті старі марки.
Як повідомляло агентство, 21 травня Кабмін затвердив нові зразки марок акцизного збору для алкогольних напоїв і тютюнових виробів вітчизняного й імпортного виробництва, установивши на них ціну: для алкогольних напоїв - 10,3 коп. за штуку, для тютюнових виробів - 5,5 коп.
У січні Податкова ініціювала введення акцизних марок нового зразка для алкогольних напоїв залежно від суми сплаченого збору.
Раніше Податкова планувала ввести нові марки з 1 квітня.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас