Тимошенко: Уряд має намір залучити 20 млрд грн на будівництво доріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Уряд має намір залучити 20 млрд грн на будівництво доріг

Казна та Політика
316
Уряд має намір цього року залучити 20 млрд грн під державні гарантії на будівництво доріг першої категорії державного значення.
Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко на селекторній нараді з губернаторами, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами Тимошенко, ситуація з фінансуванням будівництва доріг цього року гірше, ніж минулого.
"Цього року склалася ситуація відповідно до якої Україна повинна повернути 1,61 млрд грн кредитів. В цілому, в 2008 р. залучено лише 0,8 млрд грн кредитів під держгарантії, в той час як минулого року, ця сума склала 4,6 млрд грн", - відзначила вона.
При цьому прем'єр-міністр заявила, що поточного року з держбюджету на дороги виділено 9,6 млрд грн, тоді як торік ця сума складала 7,4 млрд грн.
У той же час вона підкреслила, що Кабінет міністрів категорично не влаштовує стан автомобільних доріг, який зараз існує в Україні. "За 17 років незалежності, стан автодоріг в Україні залишає бажати кращого. І те, що автодороги потребують реформування - це очевидно", - відзначила вона.
Крім того, вона також зауважила, що автодороги першої категорії в Україні відсутні взагалі.
На думку Тимошенко, рівень фінансування автодоріг залишається на неналежному рівні. "Якщо в Росії на один кв. км дороги витрачається 12,2 тис. дол., то в Україні всього - 5. У такому стані залишати цю ситуацію неможливо", - відзначила прем'єр-міністр.
До того ж Тимошенко не задоволена розписом фінансових ресурсів на будівництво і ремонт автодоріг в областях. "Основні кошти на дороги виділяються в листопаді-грудні, коли вже неможливо проводити ремонтні і будівельні роботи на дорогах", - відзначила вона.
Тимошенко заявила, що має намір змінити таку практику. "Згідно зі змінами до держбюджету на поточний рік, уряд має намір направити 100% транспортних зборів на перебудову доріг комунальної власності", - додала вона.
При цьому вона констатувала, що місцева влада сьогодні не має законодавчих важелів для залучення коштів держбюджету на фінансування доріг місцевого значення.
Нагадаємо, сьогодні прем'єр-міністр Тимошенко проводить селекторну нараду з губернаторами всіх областей.
Головна тема наради - стан автодоріг України, а також розробка концепції реформування автомобільних доріг.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас