В Україні суми хабарів виросли вдвічі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні суми хабарів виросли вдвічі

Кримінал
435
Міністерство внутрішніх справ України оприлюднило статистику найбільших хабарів з початку нинішнього року.
За даними міліції, найактивніше корупція процвітає в сфері вирішення земельних питань, пише "Сьогодні".
Як повідомив виданню начальник департаменту Держслужби боротьби з економічними злочинами МВС Леонід Скалозуб, рік тому середня сума хабара становила 15-16 тисяч гривень, а сьогодні вже 25-26. Крім суми, значно збільшилося і число спроб вирішити свої проблеми незаконним шляхом. Цього року зареєстрували у два рази більше випадків, коли чиновникові пропонували хабар 10 тисяч гривень. Більше 30 тисяч вимагали в 85 випадках, хоча ще в 2007 році ця цифра становила 34 рази.
Як відзначає видання, з 84 хабарів, що потрапили в список хабарів-2008, 42 припадає на землю. Найбільше в цій сфері вдалося нажитися голові сільської ради в Криму, якому дали аж 26 мільйонів гривень.
У Київському МВС виданню розповіли, що крім вирішення земельних проблем незаконним шляхом у трійку лідерів з корупції також увійшли хабарі в сфері охорони здоров'я та освіти.
Якщо ви хочете орендувати приміщення в будинку, що належить державі, вам потрібно вирішити питання з адміністратором. І часто щоб одержати такий дозвіл, доводиться віддавати кругленьку суму. У міліції хабарництво також присутнє. Бувало, ловили і серед своїх, - відзначив начальник ЦВЗ головного управління МВС у Києві Володимир Поліщук.
Експерти відзначають, що суми хабарів в Україні постійно ростуть. Член громадської ради МВС із питань прав людини Володимир Чемерис припускає, що таке збільшення пов'язане з інфляцією в країні. Ціни підвищилися на все і цілком логічно, що сума хабара так само виросла. Ціни - у два рази, і хабарі на стільки ж.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас