Голова Газпрому провів переговори з президентом Туркменії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Газпрому провів переговори з президентом Туркменії

Енергетика
233
Голова правління "Газпрому" Олексій Міллер у вівторок в Ашхабаді провів переговори із президентом Туркменістану Гурбангули Бердимухамедовим.
Як говориться в повідомленні "Газпрому", зустріч пройшла "у рамках підготовки візиту президента Росії Дмитра Медведєва в Туркменістан".
На зустрічі відзначалося, що сторони повністю задоволені тим, як складається взаємодія "Газпрому" і "Туркменнафтогазу" на базі довгострокового контракту на закупівлю газу.
"Газпром" і Туркменістан - надійні та перевірені часом партнери. Ми впевнені, що наше співробітництво буде тільки міцніти і розвиватися", наводяться в повідомленні слова Міллера.
Туркменія, а також інші азіатські виробники газу - Узбекистан і Казахстан - оголосили про перехід з 2009 року на європейські ціни реалізації свого газу. Для України, що є основним одержувачем туркменського газу, це може означати його подорожчання, за оцінками "Газпрому", більш ніж у два рази - з $179,5 за тисячу кубометрів до більш ніж $400.
Туркменістан та Узбекистан у першому півріччі 2008 року продають газ "Газпрому" по $130 за 1 тис. куб. м. Із другого півріччя ціна на туркменський газ для концерну зросте до $150 за 1 тис. куб. м, на узбецький - до $160 за 1 тис. куб. м. "Газпром" через RosUkrEnergo AG (Швейцарія) перепродує центральноазіатський природний газ Україні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас