Президент заборонив продаж майна "Борисполя" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент заборонив продаж майна "Борисполя"

190
Глава держави Віктор Ющенко заборонив відчужувати майно Міжнародного аеропорту "Бориспіль". Для цього він ввів у дію рішення Ради нацбезпеки та оборони, що стосується проблем розвитку повітряних вокзалів.
Такі дії глави держави, на думку директора Центру економічного та політичного аналізу Олександра Кави, свідчать про появу в Секретаріаті президента інформації про намір уряду передати будівлі або земельні ділянки "Борисполя" інвесторам.
Продаж частини майна міг би гарантувати виконання фінплану аеропорту, недавно затвердженого Кабміном. Відповідно до планів уряду, цього року на модернізацію аеропорту повинно бути витрачено 556,2 мільйони гривень. "Тепер, мабуть, доведеться задовольнятися борговим фінансуванням", - констатує Кава.
У той же час указ президента суперечить уже затвердженій півтора роки тому концепції держпрограми розвитку "Борисполя" до 2020 року. "Концепція чітко та недвозначно передбачає створення умов для будівництва і подальшої експлуатації об'єктів аеропорту суб'єктами різних форм власності", - нагадав прес-секретар "Аеросвіту" (компанія розробляла проект будівництва термінала Е в "Борисполі") Сергій Куций.
У Мінтрансзв’язку указ президента оцінюють позитивно. "Указ є позитивним сигналом для Міністерства транспорту, керівництво якого неодноразово заявляло про необхідність закріплення аеропортів у держвласності", - повідомили в прес-службі відомства з посиланням на голову Державіаслужби Олександра Давидова.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас