Платіні: Ми будемо боротися за Україну і Польщу до останнього — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Платіні: Ми будемо боротися за Україну і Польщу до останнього

414
Голова УЄФА француз Мішель Платіні в суботу, 28 червня, під час брифінгу в столиці Австрії Відні розповів про ситуацію з підготовкою до Євро-2012 в Україні та Польщі.
"Інспекція на предмет готовності двох країн до турніру, і того, як іде розвиток інфраструктури, почнеться відразу після закінчення Євро-2008, у найближчу середу. А у вересні в Бордо ми приймемо остаточне рішення", - пообіцяв Платіні на прес-брифінгу в австрійській столиці.
"Ми робимо все і навіть більше, щоб європейська першість пройшла в Україні та Польщі. Поки ми навіть не думаємо про те, щоб перенести турнір в інше місце. Ми будемо боротися за цю заявку до останнього, - додав він. - Але і вони повинні піти нам назустріч, показати нам прогрес у підготовці. Адже якщо не буде стадіонів, не буде і Євро".
Президент УЄФА також підкреслив, що питання про перенесення чемпіонату Європи на кілька місяців уперед закрите, хоча обговорення цього пункту було дуже динамічним та активним.
"Ми обговорювали питання проведення Євро в серпні. Причиною перенесення може стати втома гравців після виснажливого сезону. Ми шукали можливість знайти краще рішення. І гравцям, напевно, було б краще добре відпочити, щоб підійти до європейської першості в кращій формі. Але тоді створюється безліч проблем для клубів у сенсі підготовки до нового сезону", - пояснив він позицію УЄФА.
"Крім того, у серпні-вересні проходять Олімпійські ігри, а це означає, що виникнуть труднощі з організацією турніру, телетрансляціями і так далі. До того ж, почнеться Ліга Чемпіонів, так що ми відкинули цю думку", - підсумував Платіні.
Таким чином, запланованою датою проведення Чемпіонату Європи 2012 року залишається 9 червня - 1 липня.
Офіційна позиція УЄФА залишається незмінною: Євро-2012 пройде в Україні та Польщі. Незважаючи на це, навесні 2008 року в пресу потрапила інформація про те, що відомство Платіні проінформувало Шотландію про те, що в неї може з'явитися можливість провести турнір кращих збірних Європи, якщо перевірка УЄФА виявить критичне відставання українсько-польських організаторів Євро-2012 від наміченого плану.
Відповідно до інформації британських ЗМІ, Шотландія могла б провести Євро-2012 як самостійно, так і спільно або з Уельсом, або з Ірландією. На думку німецького видання Kikker, ще одним запасним аеродромом Євро-2012 є Іспанія.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас