Москва навчить Київ правильно жити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Москва навчить Київ правильно жити

999
Відповідно до доручення мера Києва Леоніда Черновецького про розробку нового генерального плану столиці України і проекту планування приміської зони до 2020 року, мерія відправить у російську столицю делегацію, щоб вивчити позитивний досвід сусідів у розробці генплану.
Як повідомляє прес-служба Київської міської держадміністрації, про це повідомив перший заступник мера Денис Басс, пише Росбалт.
"Зараз ми готуємо розпорядження про розробку генерального плану, відповідно до якого буде проведено низку важливих заходів для створення сучасного плану розвитку Києва з урахуванням інвестиційного потенціалу, кількості жителів, автомобільного транспорту і збереження історичного середовища", - відзначив Басс.
За його словами, міська влада звернеться до міжнародних організацій-експертів, проведе міжнародні конференції, ретельним чином вивчить іноземний досвід подібного планування. Обов'язково при розробці генплану Києва буде врахована можливість перепрофілювання промислових зон, благоустрій нових паркових територій, будівництво транспортних розв'язок, мостів, тунелів.
Чинний Генеральний план забудови Києва був розроблений в 2002 році і дійсний до 2020-го. Однак, столичний градоначальник Леонід Черновецький вважає даний документ застарілим. За його словами, сучасне навантаження на інфраструктуру міста не передбачене планувальниками.
У той же час, експерти вважають "реформування" Генплану спробою приховати незаконну і хаотичну забудову української столиці. "Генеральний план - це містобудівна Конституція цього міста. Якщо до влади приходять одноденки, перше, що вони намагаються зробити - це змінити закони під себе", - пояснив член Національної спілки архітекторів України Георгій Духовичний.
За матеріалами:
Деньги.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас