Вищий госпсуд визнав законним збільшення СФ "Дніпроенерго" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вищий госпсуд визнав законним збільшення СФ "Дніпроенерго"

106
Вищий господарський суд за позовами шахт "Павлоградвугілля" і "Комсомолець Донбасу" скасував рішення Апеляційного госпсуду Запорізької області від 21 грудня 2007, що визнав недійсними всі рішення зборів акціонерів "Дніпроенерго", у тому числі про збільшення статутного фонду, від 27 серпня 2007 року.
Про це Українським Новинам повідомив представник компанії "Бізнес-Інвест" (Дніпропетровськ) Олександр Винниченко.
Таким чином, справа спрямована на розгляд у нижчу судову інстанцію - Господарський суд Запорізької області.
Суд, зі слів Винниченка, мотивував своє рішення, тим, що під час розгляду справи Апеляційним госпсудом до процесу не були залучені "Павлоградвугілля" і "Комсомолець Донбасу".
Як повідомляло агентство, наприкінці травня "Павлоградвугілля" і "Комсомолець Донбасу" звернулися до Вищого госпсуду з вимогою визнати незаконним це рішення Апеляційного госпсуду Запорізької області.
Акціонери компанії 27 серпня 2007 вирішили збільшити СФ на 51,086 млн. гривень до 149,186 млн. гривень шляхом випуску нових акцій у зв'язку із приєднанням до суспільства компанії "Інвестиційне товариство".
Передбачалося, що в результаті додаткової емісії частка "Донбаської паливно-енергетичної компанії" (контролює Рінат Ахметов) збільшується на 26% акцій "Дніпроенерго".
Зокрема, "Інвестиційне товариство" буде контролювати 34,243% акцій, а афілійована із ДПЕК кіпрська компанія DTEK Holdings Limited зменшить свою частку з 15,262% до 10,036%.
21 грудня 2007 року Апеляційний госпсуд Запорізької області за позовом "Бізнес-Інвесту" (контролює група компаній Приватбанку) виніс постанову про визнання недійсними всіх рішень, які були прийняті зборами акціонерів "Дніпроенерго".
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас