30 млрд дол. на рік врятують світ від голоду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

30 млрд дол. на рік врятують світ від голоду

Казна та Політика
183
Щорічні інвестиції в розмірі до $30 млрд. (19,3 млрд. євро) зможуть, на думку експертів ООН, гарантувати достатню кількість продовольства для населення планети до 2050 року.
Про це заявив голова Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (FAO) Жак Діуф.
Як пише "Agrarheute", за даними представників FAO, наслідки зміни кліматичних умов і сильне підвищення цін на основні продукти харчування звели нанівець успіхи багатьох країн, що розвиваються, у Європі і центральній Азії в боротьбі проти голоду. "Країни, яких проблема голоду торкнулася найбільше, досягли за минулі 10 років значного зростання в секторі сільського господарства. Особливо успішними були при цьому країни Кавказького регіону і Центральної Азії, які належать до найбідніших регіонів у регіоні", - відзначає експерт ООН.
У цілому, за його словами, необхідно більше інвестувати в сільське господарство. Ж.Діуф виходить із того, що ціни на продукти харчування будуть залишатися і надалі високими. "Тривалий високий попит на продовольство, додаткові проблеми, викликані зміною кліматичних умов і незначні складські запаси продуктів у світі будуть цьому сприяти. Підтримка сільгоспвиробників по усім світі повинна стати основною метою", - закликає гендиректор FAO. Особливо, за його словами, на тлі кількості, що збільшується, населення планети це буде набувати все більшого значення. Тим часом, відзначив він, між розвиненими і країнами, що розвиваються, для цього повинна бути розроблена справедлива система взаємодії.
Нагадаємо, за даними гуманітарних організацій, зараз у світі 850 млн. людей вважаються такими, що живуть в умовах голоду. За словами керівника Міжнародного валютного фонду (МВФ), якщо світові ціни на продовольство продовжать рости, найбіднішим країнам загрожують голод і громадянські безлади.
За останні місяці ціни на продукти харчування різко зросли в результаті підвищення попиту, несприятливих погодних умов і збільшення частки сільськогосподарських культур для виробництва біопалива. За даними Організації ООН з продовольства та сільського господарства, на даний момент продовольча криза загрожує 37 країнам.
За матеріалами:
газета Сейчас
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас