У США заморозили проекти з використання сонячної енергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США заморозили проекти з використання сонячної енергії

Енергетика
1742
У США федеральний уряд оголосив мораторій на розробку нових проектів з використання сонячної енергії на державних землях. Проекти будуть розморожені після того, як буде вивчений їхній вплив на екологію, пише газета The New York Times. Подібні дослідження можуть тривати кілька років.
Введення мораторію було ініційовано Бюро з управління державними та громадськими землями США. Співробітники цього відомства наполягають, що в західних штатах розташовано занадто багато сонячних генераторів, і необхідно всесторонньо вивчити, який вплив вони роблять на навколишнє середовище.
Починаючи з 2005 року, у Бюро було подано близько 130 проектів, які зможуть забезпечити енергією близько 20 мільйонів будинків. Представники Бюро заявили, що їм необхідно розглянути, як будівництво сонячних генераторів енергії відіб'ється на рослинності та популяціях звірів і птахів, що населяють місця запланованого будівництва. Крім того, більшість генераторів вимагають постійного постачання водою. Так як для їх роботи необхідний високий рівень сонячного випромінювання, більшість майбутніх генераторів будуть побудовані в пустельних штатах, де може знадобитися створення штучних каналів. Бюро має намір вивчити можливі наслідки таких дій. Крім того, після закінчення терміну служби генераторів (зазвичай близько 20-30 років) необхідно відновлювати землю, де вони були встановлені.
За інформацією міністерства енергетики США, у цей час у Сполучених Штатах працюють близько 1,2 мільйони сонячних генераторів. Щорічно на розвиток технологій одержання енергії від Сонця з бюджету виділяється близько 150 мільйонів доларів. Основними типами установок, що розробляються, є фотоелектричні, у яких електрика виробляється безпосередньо при потраплянні сонячних променів на панелі, і концентраційні, у яких енергія Сонця використовується для перетворення води в пару, що обертає турбіну генератора.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас