Ющенко сподівається, що завтра Тимошенко і Стельмах узгодять макропоказники — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко сподівається, що завтра Тимошенко і Стельмах узгодять макропоказники

Казна та Політика
216
Президент України Віктор Ющенко заявляє про непогодженість позицій Кабінету Міністрів і Національного банку щодо основних макроекономічних показників на 2008 рік. Про це він заявив журналістам, передають "Українські новини".
"Дві інституції - Кабінет Міністрів і Нацбанк продовжують по-різному дивитися на макроекономічні показники", - сказав Ющенко. При цьому він повідомив, що ознайомився із пропозиціями НБУ та пропозиціями Кабміну.
НБУ пропонує зберегти видаткову частину держбюджету-2008 на рівні 232 млрд. гривень, а уряд пропонує збільшити цю видаткову частину на 30 млрд. При цьому половину з додаткових коштів пропонується на соціальне споживання, а іншу - на розвиток економіки.
Крім того, Ющенко висловив надію на те, що найближчим часом сторони прийдуть до єдиної думки.
"Я сподіваюся, що завтра (27 червня) Міністерство фінансів, Міністерство економіки, уряд у цілому і Нацбанк проведуть фінальні консультації та представлять погоджений погляд щодо моделі макроекономічного розвитку на 2008 рік", - сказав Ющенко.
На думку Президента, видаткова частина бюджету повинна бути збільшена, переглянутий прожитковий мінімум, соціальні виплати та пенсії.
Нагадаємо, раніше міністр фінансів Віктор Пинзеник заявив про узгодження з Національним банком перегляду прогнозу макропоказників на 2008 рік.
За неофіційною інформацією, Мінекономіки внесло на розгляд Кабміну пропозиції щодо перегляду наступних макропоказників: номінального ВВП із 921,2 млрд. гривень до 956,8 млрд. гривень, інфляції з 9,6% до 15,3%, прибутку підприємств із 153,6 млрд. гривень до 170,6 млрд. гривень, номінальної середньомісячної зарплати з 1822 гривень до 1845 гривень і негативного сальдо торговельного балансу з 9,17 млрд. доларів до 13,7 млрд. доларів.
У лютому Ющенко рекомендував Кабміну переглянути основні макропоказники на 2008 рік.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас