"Енергоатом" пообіцяв оприлюднити факти "цікавої" корупції Андрія Деркача — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Енергоатом" пообіцяв оприлюднити факти "цікавої" корупції Андрія Деркача

Енергетика
329
"Заяви депутата, колишнього керівника НАЕК "Енергоатом" О.Деркача вважаю панічною реакцією на заяву президента Компанії Юрія Недашковського про намір перевірити діяльність керівництва НАЕК "Енергоатом" за період з жовтня 2006 до червня 2008 року", - про це говориться в заяві керівника прес-служби НАЕК "Енергоатом" Ілони Заєць.
"Про це свідчить свідоме перекручування інформації і спроби інкримінувати Юрію Недашковському зловживання в НАЕК "Енергоатом". На посаді заступника міністра палива та енергетики, що він займав з жовтня 2006 року до червня 2008 року, він піклувався про питання стратегічного розвитку атомної промисловості та енергетики, а не про координацію фінансових потоків, закупівель і кадрової політики в "Енергоатомі".
Щодо його попередньої діяльності на посаді президента НАЕК "Енергоатом", що він займав двічі (в 2000-2002 р. і в 2005-2006 р.), то жодної справи про банкрутство НАЕК "Енергоатом" у цей період не порушено. Уперше справа про банкрутство Компанії була відкрита під час керування Сергія Тулуба, вдруге - Юрія Коврижкіна.
Закриття справи про банкрутство в листопаді 2007 року можна вважати провалом роботи юридичної служби А. Деркача, оскільки борги кредиторам погашалися в повному обсязі, без тих дисконтів, про які було домовлено в 2005-2006 роках.
Крім боргів у справі про банкрутство великими сумами погашалися сумнівні борги, які не мали значного впливу на діяльність компанії. Замість цього, вирішення міжнародних справ щодо боргів перед ТОВ "АМТО", ТОВ "ВВД" і Remington Worldwide Ltd. було залишено без належної уваги.
Є нюанси й у політиці закупівель часів Деркача. Наведемо лише один із прикладів. В 2007 році ремонт конденсатора 1-го енергоблоку Південноукраїнської АЕС коштував компанії в п'ять разів більше, ніж аналогічні роботи на Запорізькій АЕС в 2006 році. Більше того, цих коштів не вистачило на роботи з антикорозійного покриття трубок конденсатора.
Через угоду з будівництвом бризкальних басейнів в інтересах відомого екс-депутата Дмитра Крючкова ці роботи дотепер не початі, однак переглянуті результати тендера, а вартість пропозицій переможця виросла на 50 млн. гривень.
Це лише незначна частина фактів, про які писали ЗМІ і які підтверджені документами НАЕК "Енергоатом". Найцікавіше буде оприлюднено після перевірки, ініційованої Юрієм Недашковським", - говориться в заяві.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас