Британці запрошують українські компанії на свою біржу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британці запрошують українські компанії на свою біржу

Фондовий ринок
240
Лондонська фондова біржа закликає українських емітентів розміщувати акції на своєму майданчику.
"Україна є однією із країн, що може одержати значні вигоди... Нам є що запропонувати українським компаніям", - повідомив під час "Українського саміту Лондонської фондової біржі з ринків капіталу" головний менеджер з розвитку міжнародного бізнесу ЛФБ Джон Едвардс.
У той же час, серед переваг ЛФБ Едвардс назвав наявність значного числа потенційних інвесторів, готових вкладати кошти в компанії, що розміщають акції на даному майданчику, а також наявність широкого спектра інструментів для залучення ресурсів.
"У нас є пул інвесторів, готових вкладати кошти в місцевий ринок", - розповідає Едвардс.
За словами менеджера з розвитку міжнародного бізнесу ЛФБ Заріни Корольової, зараз на альтернативному майданчику Лондонської фондової біржі (AIM) котируються папери 8 українських компаній.
"Вихід на даний майданчик дозволяє емітентам не тільки істотно нарощувати капіталізацію, але й регулярно залучати ресурси для розвитку бізнесу, наприклад, шляхом проведення додемісій акцій і наступного розміщення паперів серед інвесторів на біржі", - констатує Корольова.
При цьому вона вважає, що витрати для виходу на біржовий майданчик становлять від 5 до 10% від суми, яка залучається.
"Однак чим більше залучається капіталу, тим менші витрати", - повідомив менеджер з розвитку міжнародного бізнесу ЛФБ.
Завершуючи свій виступ на саміті, Джон Едвардс підкреслив, що українські емітенти в цей час мають досить широкий вибір біржових майданчиків для розміщення акцій і для ухвалення остаточного рішення повинні здійснювати відповідний ретельний аналіз.
"У вас є широкий вибір, потрібно проводити дослідження, щоб прийняти рішення. Але я сподіваюся, що це буде Лондон", - резюмує головний менеджер з розвитку міжнародного бізнесу ЛФБ.
Нагадаємо, що сьогодні в Україні відкрилася Варшавська фондова біржа.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас