Розкрито велику квартирну аферу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розкрито велику квартирну аферу

Нерухомість
3637
Фірма ТОВ "Созедание" незаконно вела будівництво п'яти будинків під "дахом" депутатів міськради. На НПО ім. Фрунзе в результаті внутрішньої перевірки були виявлені факти великих розкрадань.
За 2005-2007 роки два топ-менеджери підприємства - Микола Яншин і Сергій Калашник вивели на свої фірми майно та кошти на суму близько $30 млн.
За заниженими цінами були викуплені п'ять ділянок землі які належали раніше НПО їм Фрунзе і незаконно побудовані житлові будинки. Навіть у ті з них, які не добудовані, майже всі квартири вже продані. Зараз на всі будинки накладено арешт.
Але фірма" Созедание ", яка взяла в громадян гроші, не в змозі виконати свої зобов'язання. Якщо правоохоронці не повернуть украдену власність законному власникові - НПО ім. Фрунзе, більше трьохсот родин Сум ризикують залишитися без чесно куплених квартир.
Колишній перший заступник голови правління по економіці й фінансам НПО ім. Фрунзе Микола Яншин і заступник голови правління по координації й розвитку Сергій Калашник організували вкрай вигідний бізнес.
На хвилі підйому цін на нерухомість вони вирішили не упустити можливість і "заробити". Маючи безпосереднє відношення до розподілу фінансових потоків НПО, оберти якого в 2007 році склав $300 млн, цими панами було "пролобійовано" підписання цілої низки договорів, які завдавали прямої шкоди підприємству.
Лише за два роки їм вдалося створити систему обкрадання підприємства, що принесла їм близько $30 млн, при тому, що прибуток Фрунзе за 2007 рік склала $20 млн.
ТОВ " Созедание ", на яке були виведені п'ять земельних ділянок і яке є за договором із громадянами відповідальною за будівництво організацією, самостійно ніколи нічого не будувало.
Фірма із семи чоловік, у якій тільки один за освітою будівельник, а директор ніяк не може визначитися зі своїм прізвищем (він міняв її кілька разів за останні два роки), може побудувати хіба що неякісну собачу будку, а не житловий будинок. Але будувати їм і не треба було.
Яншин і Калашник, використовуючи своє службове становище, уклали договори з дочірньою компанією НПО, ТОВ "Фрунзе-Будіндустрія" на будівництво будинків з яких об'єкти повинні були бути побудовані фактично в кілька разів нижче собівартості робіт з будівництва. Однак, навіть за цими договорами ТОВ " Созедание " з "Фрунзе-Будіндустрією" не розрахувалося. Потім Калашник і Яншин організували компанію "Регіональний центр нерухомості", що, не маючи ліцензії, почали залучати кошти населення.
Примітно, що Яншин є депутатом міськради, і ще недавно він претендував на посаду заступника мера Сум.
Зараз багато з людей, які купили квартири у ТОВ " "Созедание " живуть на матрацах без світла й води в недобудованих будинках. Вони бояться, що втратять житлоплощу, за яку заплатили. Бояться і чекають того, що буде завтра.
За матеріалами:
Простобанк Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас