Джерело: ЛУКОЙЛ домовився про покупку НПЗ у Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Джерело: ЛУКОЙЛ домовився про покупку НПЗ у Європі

Енергетика
105
НК "ЛУКОЙЛ" домовилася про придбання нафтопереробного заводу в Європі, повідомив Агентству нафтової інформації (АНІ) джерело, знайомий із планами компанії.
При цьому він не уточнив регіон, потужність заводу та вартість придбання.
Тим часом інше джерело, близький до компанії, повідомив, що останнім часом велися переговори про придбання НПЗ на півдні Європи.
"ЛУКОЙЛ" неодноразово заявляв про намір придбати НПЗ у Європі, у тому числі в співробітництві з ConocoPhillips, однак ці плани дотепер зривалися. Зокрема, "ЛУКОЙЛ" був зацікавлений у придбанні 50% акцій польської нафтопереробної групи Lotos, однак так і не реалізував свої плани, брав участь, але не переміг у тендері на продаж литовського НПЗ Mazeikiu nafta.
Також в останній момент Kuwait Petroleum - власник НПЗ Europoort у Роттердамі - відмовилася від продажу заводу "Лукойлу".
Крім того, італійська нафтогазова компанія Eni, скориставшись переважним правом, придбала 16,7% акцій чеського НПЗ Ceska rafinerska (CeRa) в ConocoPhillips, які американська компанія хотіла продати російської НК. Як партнер ConocoPhillips "ЛУКОЙЛ" вивчав можливість участі в модернізації НПЗ американської компанії у Вільгельмсхафені (Німеччина).
У ЗМІ регулярно з'являлася інформація про плани компанії з придбання downstream активів у Європі, зокрема, заводу ERG в Італії.
Наприкінці квітня президент "Лукойла" Вагіт Алєкпєров повідомив, що компанія розглядає можливість придбання в 2008 році нафтопереробних потужностей або активів у Західній Європі. "Ми сподіваємося завершити це в 2008 році", - говорив він. За його словами, потужність даного заводу повинна бути не менше 8 млн тонн.
Як повідомлялося, 24 червня віце-президент "Лукойла" Леонід Федун проведе конференцію на тему: "Стратегія компанії "ЛУКОЙЛ" в сфері придбань".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас