Експерт: На ринку немає конкуренції продавців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: На ринку немає конкуренції продавців

Фондовий ринок
589
Індекс ПФТС, що почав рух вниз із початку червня, до кінця минулого тижня продемонстрував рекордне падіння, що не спостерігалося навіть у період весняної кризи. "19 червня індекс ПФТС дійсно пройшов мінімум 14 місяців, опустившись до 782,6 пунктів. На мій погляд, це пояснюється двома причинами: по-перше, негативним новостійним тлом з-за кордону, особливо в США - було опубліковано ряд негативних результатів роботи окремих корпорацій і статистичних даних, що підтверджують складну ситуацію на фінансових ринках США та Європи. Друга, і більше впливова причина - спекулятивна активність місцевих гравців, що підштовхнула ринок вниз більше, ніж негативні новини", - відзначає Сергій Уткін, директор управління активами КУА "ПІО ГЛОБАЛ Україна".
На користь другої причини падіння індексу говорить і надзвичайно низький обсяг торгів акціями протягом тижня. Це підтверджує припущення про те, що на ринку не було конкуренції продавців, а висока спекулятивна активність, відзначає Сергій Уткін.
У п'ятницю індекс ПФТС незначно підріс, ця тенденція збережеться в найближчі дні.
"Незважаючи на значне падіння індексу, фундаментальних причин для паніки немає. Як ми й говорили раніше, влітку ринок не покаже росту, у найкращому разі, буде рухатися в бічному тренді. Ми очікуємо відновлення ринку на початку осені - на нашу думку, для цього є всі підстави: стабільна робота вітчизняних підприємств, скорочення інфляції й загальний сприятливий макроекономічний прогноз по Україні", - вважає Сергій Уткін.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас