Огляд національного фондового ринку: індекс ПФТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Огляд національного фондового ринку: індекс ПФТС

Фондовий ринок
210
Протягом минулого тижня індекс ПФТС у черговий раз втратив у ціні. За підсумками тижня котирування знизилися рівно на 30 пунктів - з 822.3 до 792.3 пункти, тим самим втративши в ціні майже 4%. У середині тижня ПФТС знижувався до мінімального значення за останні 14 місяців на рівні 782.5. З початку року, коли котирування були на рівні 1174 пункту, індекс ПФТС уже втратив 32%.
Це падіння є найбільшим за всю історію торгів. З огляду на те, як активно інвестори продають цінні папери підприємств вхідних у листинг індексу ПФТС, можна припустити, що дуже швидко це падіння не припиниться. Це рух вниз тільки по інерції може протривати як мінімум ще кілька місяців, у результаті чого котирування можуть упасти в район 700 пунктів, а може й ще нижче.
Варто враховувати той факт, що найближча технічна підтримка на графіку перебуває на рівні 443.5. Звичайно ж, не варто очікувати, що котирування впадуть так низько, але все-таки падіння триває, і зараз важко сказати який рівень надасть підтримку індексу, завдяки якій спадний рух припиниться й буде відновлений довгостроковий висхідний тренд. У випадку, якщо навіть падіння котирувань припиниться найближчим часом, ще як мінімум кілька місяців на графіку не буде спостерігатися стабільний ріст.
Виходячи із усього вищесказаного, небезпідставно можна припустити, що за підсумками цього року національний фондовий ринок буде в мінусі. Наскільки більшим цей мінус виявиться, буде більш зрозуміло після закінчення літа. Якщо й із закінченням літніх торгів індекс не почне відновлювати втрачені раніше позиції, можна припустити що за підсумками поточного року зниження котирувань буде в районі 30 - 40%. Якщо все-таки зниження котирувань на початку осені буде припинено, і за кілька місяців, які залишаються до закінчення року, вартість цінних паперів почне демонструвати ріст, індекс зможе відіграти якусь частину позицій і зміцнитися в район 910 - 990 пунктів. У такому випадку індекс за підсумками року втратить від 15 до 25%.
Минулого тижня, крім зниження котирувань, варто відзначити ще значний ріст обсягів торгів. Найбільших обсягів укладені угоди на покупку й продаж цінних паперів досягли в середу - 627.00 млн. грн. У четвер і п'ятницю обсяги торгів також були на досить високому рівні - 524.3 й 386.5 млн. грн., відповідно.
За матеріалами:
xDirect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас