Саудівська Аравія пообіцяла добувати більше нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саудівська Аравія пообіцяла добувати більше нафти

Енергетика
138
Саудівська Аравія готова в липні збільшити обсяги нафти, що добуває в країні, навіть більш, ніж на заплановані 200 тисяч барелів у день. Таку заяву зробив 22 червня міністр нафти й природних ресурсів країни Алі аль-Наймі, виступаючи на конференції виробників і споживачів нафти в саудівському місті Джидда.
Він однак не уточнив розмірів передбачуваного збільшення.
У той же час аль-Наімі заявив, що недавній стрибок цін на нафту не був викликаний недостатньою пропозицією на міжнародному ринку. Проте, міністр виразив впевненість у тім, що нафтовидобувні країни повинні зробити всі, щоб допомогти перебороти нафтову кризу.
"Виробники й споживачі нафти повинні об'єднати зусилля, щоб стабілізувати ринок - він не повинен бути однобічним", - підкреслив аль-Наімі.
16 червня про плани Саудівської Аравії збільшити видобуток нафти на 200 тисяч барелів, заявив генсек ООН Пан Гі Мун, який провів консультації з цього питання з аль-Наймі.
На думку експертів, Саудівська Аравія залишається єдиною країною у світі, здатною значно збільшити видобуток нафти. У травні країна вже зробила збільшення видобутку на 300 тисяч барелів у добу, однак це не змогло збити темпи росту цін на енергоносії.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас