Лідери ЄС погрожують Судану і Зімбабве новими санкціями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лідери ЄС погрожують Судану і Зімбабве новими санкціями

Казна та Політика
129
Лідери Європейського союзу погрожують Судану і Зімбабве новими санкціями, якщо влада цих країн не покінчить з кровопролиттям.
Так, британський прем'єр-міністр Гордон Браун, коментуючи ситуацію в Зімбабве, підкреслив, що режим президента Роберта Мугабе напередодні президентських виборів зловживає владою злочинним чином і провокує ще більше насильство в країні.
Під час самміту 27 країн-членів ЄС, який завершився напередодні в Брюсселі лідери цих країн також призвали Судан до співпраці з ООН і Міжнародним трибуналом шляхом видачі підозрюваних в здійсненні військових злочинів в суданській провінції Дарфур, передає Associated Press.
У разі непокори вимогам відносно цих африканських країн "будуть прийняті подальші заходи", наголошується в заяві.
За даними дипломатичних джерел, як посилювання санкцій ЄС планує розширити список представників Судану і Зімбабве, чиї активи в Європі будуть заморожені, а в'їзд до країн Євросоюзу заборонений.
Відносно обох країн ЄС вже ввів ембарго на експорт озброєнь, а також ряд інших санкцій.
Конфлікт в Дарфуре спалахнув в лютому 2003 р., коли місцеві жителі неарабського походження почали повстання проти уряду Судану, звинувативши його в порушенні їх прав. У регіон були введені війська, які, за оцінкою ООН, влаштували в регіоні геноцид місцевого населення. Суданський уряд відкидає всі звинувачення.
За останні чотири роки в результаті насильства в регіоні загинули понад 200 тис. людей, 2,1 млн стали біженцями. В кінці 2006 р. екстремісти і уряд досягли угоди про припинення вогню. Проте обидві сторони порушували умови цього договору. Зараз в Дарфуре присутні 7 тис. миротворців з країн Африканського союзу. У червні 2007 р. суданська влада погодилася на введення до Дарфур миротворців ООН.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас