Chevron призупиняє видобуток нафти в Нігерії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Chevron призупиняє видобуток нафти в Нігерії

Енергетика
196
Керівництво американської нафтової корпорації Chevron заявило про те, що компанія тимчасово припиняє видобуток нафти на континентальних родовищах в Нігерії у зв'язку з руйнуванням трубопроводу в результаті нападу бойовиків напередодні вночі. Точні цифри не називаються, проте, за інформацією нігерійських офіційних осіб, щоденні втрати компанії можуть скласти близько 120 тис. бар. у день, передає Associated Press.
Нагадаємо, що сьогодні президент Нігерії Умару Муса Ярадуа засудив останні напади місцевих бойовиків на нафтові об'єкти країни і наказав підсилити заходи безпеки. Він звинуватив екстремістів в позбавленні країни ресурсів, необхідних для її розвитку, і попередив, що власті мають намір зробити "всі необхідні заходи", щоб покінчити з подібними вилазками.
Як повідомлялося, напередодні британо-голландская нафтова компанія Royal Dutch/Shell також оголосила про форс-мажорні обставини щодо експорту нафти з морського родовища Бонга в Нігерії, услід за атакою бойовиків, передає Reuters. Форс-мажорні обставини, які звільняють компанію від зобов'язань по контрактах, стосуються постачань з Бонга на червень і липень ц.р., повідомили представники компанії.
На півдні Нігерії, де зосереджені основні нафтові ресурси країни, активно діє ряд угрупувань екстремістсько-сепаратистського толку. Найбільшою з них є ДОДН, яка стверджує, що веде боротьбу за справедливий розподіл нафтових доходів. У 2006 р. угрупування фактично оголосило війну іноземним нафтовим компаніям, що діють на території Нігерії. З того часу в південному регіоні країни регулярно відбуваються напади на нафтові об'єкти і викрадання співробітників іноземних компаній. В середині 2007 р. терористична активність бойовиків привела до того, що об'єми експорту нігерійської нафти скоротилися на 25%.
Неспокійна обстановка в Нігерії досить часто називається аналітиками в числі причин зростання світових цін, що продовжується, на нафту.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас