"Газпром" ще не придумав нової ціни для України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" ще не придумав нової ціни для України

Енергетика
178
"Газпром" ще не сформував газову ціну для України на 2009 рік. Про цьому сьогодні, 20 червня, під час "круглого стола" заявив голова правління НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина.
Відповідно до слів глави "Нафтогаза", "на сьогоднішній день ціна на газ у корпоративному співвідношенні "Нафтогаз" - "Газпром" не обговорювалася, оскільки існують питання щодо технічної угоди, що планується підписати з "Газпромом".
За словами Дубини, ціна на газ для України буде залежати від політичних консультацій, які проводить вище керівництво країни. "Після проведення політичних консультацій ми одержимо директиви до наших переговорів і поїдемо займатися цими переговорами", - повідомив Голова правління "Нафтогаза".
Також Олег Дубина відзначив зниження кредитного боргу НАК "Нафтогаз". "На 1 січня 2007 року кредитна заборгованість НАК "Нафтогаз", як окремої юридичної особи, становила майже 11 млрд грн. На 1 січня 2008 - 10,5 млрд грн. На 1 червня 2008 року, тобто, за півроку, ми знизили кредитні заборгованості до рівня 9,544 млрд грн", - відзначив глава НАК.
Як повідомлялося раніше, 6 червня глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив про те, що ціна на російський газ для України з 1 січня 2009 р. збільшиться майже в 2 рази. У той же час, глава прес-служби НАК "Нафтогаз" Валентин Землянський переконаний у тому, що заява Лаврова є не більш ніж політичною.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас