ПФТС у нокдауні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПФТС у нокдауні

Фондовий ринок
288
Вчора індекс ПФТС упав на 2,76% (до оцінки 782,46 пункту) і досяг найнижчого значення з 23 березня 2007 р. За словами Юрія Алексієнко, старшого аналітика ІК "KBC Securities Ukraine" основними факторами падіння вітчизняного фондового ринку є негативні настрої на локальному ринку, відсутність заявок на покупку від нерезидентів, негативні макроекономічні результати США за травень і триваючий ріст інфляції під тиском цін на нафту.
Напружені відносини між президентом і прем'єр-міністром, а також відсутність приватизаційних програм стримують інтерес західних інвесторів до українського ринку,- відзначив він. При цьому день характеризувався високою активністю торговців: було зафіксовано понад 340 угод з акціями на суму 66,6 млн. грн.
Серед емітентів, акції яких вчора подешевіли, були Райффайзен Банк Аваль (-3,6%), Стаханівський вагонобудівний завод (-2,1%), Західенерго (-0,1%), Укрнафта (-3,8%), Єнакіївський металургійний завод (-4,4%), Азовсталь (-3,8), Укрсоцбанк (-3,7%) і Маріупольський завод важкого машинобудування (-5,3%). По цих компаніях було укладено угод на 76% від денного обороту ($13,6 млн.).
З корпоративних новин, які підлили масла у вогонь, слід зазначити опубліковані результати роботи металургійних компаній і гірничо-збагачувальних комбінатів за квітень. Більша частина з них скоротила випуск продукції в порівнянні з березнем,- відзначила Дар’я Терещук, аналітик інвестиційної групи АРТ-Капітал.
Ріст у четвер був зафіксований лише по акціях
Центренерго - на 2,5%, Полтавського Гока - на 1,3%, Нижньодніпровського трубопрокатного заводу - на 0,9%. Причиною росту цін на акції Полтавського Гока, як видно, стала новина про те, що головний виконавчий директор гірничорудної компанії Ferrexpo Plc., основним активом якої є Полтавський ГОК, продав 0,1547% акцій компанії за $7,78 млн.
За прогнозами учасників ринку, найближчим часом падіння ПФТС призупиниться. До середини серпня, швидше за все, буде переважати бічний тренд, поки не з'являться позитивні політичні новини, а також фінансові звіти підприємств за півріччя. Крім того, на той час буде ясна економічна ситуація в США та Європі,- прогнозує Алексієнко.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас