У Керченській протоці виявлена нафтова пляма — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Керченській протоці виявлена нафтова пляма

Енергетика
204
Фахівці управління Федеральної служби з нагляду у сфері природокористування (Росприроднагляд) по Краснодарському краю РФ сьогодні зареєстрували шлейф мазутового забруднення Керченської протоки та прилеглої до неї акваторії Чорного моря. За інформацією відомства, джерелом забруднення є носова частина танкера "Волгонєфть-139", затонув у листопаді 2007 р.
"Шлейф витягувався на довжину близько 3 км. вздовж чорноморського узбережжя у бік Анапи. Мазут знаходиться у деякому видаленні від берега", - повідомило РБК джерело в управлінні.
Нагадаємо, танкер "Волгонєфть-139", що розколовся навпіл, став причиною екологічної катастрофи. До морської акваторії потрапили в цілому близько 2 тис. т мазуту. У результаті рятувальної операції корму танкера відбуксирували до порту, а носова частина сіла на мілину в Керченській протоці. У зв'язку з тим, що танки опинилися сильно пошкоджені, відкачати з них нафтопродукти досі не вдавалось. На даний час фахівці обстежують стан носової частини танкера. Не виключається можливість операції з її екстреного відбуксирування до порту.
Нагадаємо, 11 листопада 2007 р. під час шторму в районі морського порту "Кавказ" в зоні Керченської протоки сталася аварія 4 суден: танкера "Волгонєфть-139", суховантажних суден "Вольногорськ", "Нахічевань" та "Ковель". Танкер "Волгонєфть-139" з вантажем мазуту отримав серйозні пошкодження корпусу. У результаті цих аварій 6 людей загинули, 11 зникли безвісти. До води потрапило близько 7 тис. т сірки і від 1,5 до 2 тис. т нафтопродуктів
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас