В Vanco вважають, що рішення про розрив договору порушує закон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Vanco вважають, що рішення про розрив договору порушує закон

Фондовий ринок
165
Компанія Vanco Prikerchenskaya Ltd. вважає, що рішення Міжвідомчої комісія з організації укладання та виконання угод про розопділ продукції (УРП) щодо анулювання свідоцтва про державну реєстрацію УРП є безпідставним кроком Кабінету міністрів і не відповідає чинному законодавству України.
Про це кореспондентові УНИАН повідомили в прес-службі Vanco Prikerchenskaya.
Компанія вважає абсолютно логічним кроком на шляху врегулювання конфліктної ситуації, що виникла навколо проекту освоєння Прикерченської ділянки надр, прийняття Президентом України Указу від 18 червня 2008 року, яким зупинена дія розпорядження Кабінету міністрів України від 21 травня 2008 року №740-р "Про припинення Угоди між Кабінетом міністрів України та компанією "Венко Інтернешнл лімітед" про розділ вуглеводнів, які будуть добуватися в межах Прикерченської ділянки надр континентального шельфу Чорного моря".
Vanco відзначає, що прийняття відзначеного розпорядження КМУ є неправомірним. "Угодою чітко передбачені умови його розірвання в однобічному порядку. Це можливо лише за умови порушення стороною кожного із зобов'язань за Згодою, що приводить до збитків іншої сторони, і його невиправлення протягом наступних 90 днів після одержання письмового повідомлення про таке невиконання. Vanco не одержувало жодного листа або повідомлення від уряду України щодо невиконання інвестором будь-якого зобов'язання за Згодою", - повідомили в прес-службі.
Крім того, компанія відзначає, що рішенням РНБО від 30 травня 2008 року були затверджені висновки щодо відповідності процедури проведення конкурсу, укладання відзначеної Угоди та переуступки компанією "Венко Інтернешнл лтд" своїх прав та обов'язків за Згодою компанії "Венко При керченська ЛТД" чинному законодавству України. Такі висновки були схвалені керівниками Мін'юсту, Генпрокуратури, СБУ та т.д.
Як повідомляв УНИАН, 18 червня Міжвідомча комісія з організації укладання та виконання УРП підтвердила виконання всіх вимог, пов'язаних зі скасуванням свідоцтва про державну реєстрацію Угоди між Кабінетом міністрів України та компанією "Ванко При керченська ЛТД" на користування шельфом Чорного та Азовського морів.
18 червня Президент України Віктор Ющенко своїм Указом зупинив дію розпорядження уряду від 21 травня 2008 року №740-р "Про припинення Угоди між Кабінетом міністрів України та компанією "Венко Інтернешнл лімітед" про розділ вуглеводнів, які будуть добуватися в межах Прикерченської ділянки надр континентального шельфу Чорного моря".
Президент нагадує, що Рада національної безпеки та оборони України констатувала, що в результаті ухвалення даного рішення уряду склалася вкрай небезпечна ситуація, що ускладнює освоєння вуглеводневого потенціалу української частини континентального шельфу, що створює загрозу енергетичної безпеки України, істотно погіршує інвестиційний клімат і може призвести до значних фінансових збитків для України, негативно відображається на іміджі держави як надійного та передбачуваного партнера. Крім того, РНБО визнала рішення уряду про припинення угоди з "Венко Інтернешнл лімітед" не національним інтересам, що відповідають, України та такою що створює загрозу національній безпеці України в економічній сфері.
Така позиція Ради національної безпеки та оборони України ґрунтувалася на висновках Міжвідомчої робочої групи, створеної за рішенням РНБО.
Крім того, Президент направив до Конституційного Суду України подання із проханням розглянути питання про відповідність Конституції України, а саме її статті 17, розпорядження Кабміну від 21 травня 2008 року №740-р "Про припинення Угоди між Кабінетом Міністрів України та компанією "Венко Інтернешнл лімітед" про розподіл вуглеводнів, які будуть добуватися в межах Прикерченської ділянки надр континентального шельфу Чорного моря".
В 2006 році Vanсo International Ltd. виграла перший відкритий конкурс та уклала в жовтні 2007 р. з Кабінетом Міністрів України угода про розділ продукції (УРП), що буде добуватися в межах Прикерченської ділянки надр континентального шельфу Чорного моря.
Vanco International передала всі права та обов'язки відносно УРП компанії Vanco Prykerchenska.
25 квітня цього року Мінприроди анулювало ліцензію компанії Vanco Prуckerchenska Ltd. на користування надрами.
Після цього Vanco почала міжнародну арбітражну процедуру проти уряду України і заявила, що вважає незаконним анулювання ліцензії.
21 травня Кабінет Міністрів України на своєму засіданні прийняв рішення про однобічний вихід з угоди з компанією Vanco про розділ продукції.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас