В Італії можуть ввести додатковий податок на нафтові компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Італії можуть ввести додатковий податок на нафтові компанії

Енергетика
90
Уряд Італії схвалив введення додаткового податку на нафтові компанії, що отримав у пресі назву "Податок Робін Гуда".
Збори від цього податку повинні піти на забезпечення фінансової допомоги італійським сім'ям з низькими доходами.
Уряд Сільвіо Берлусконі включив податкову ініціативу в трирічний бюджетний план, схвалений на засіданні кабінету міністрів 18 червня.
Міністр економіки Італії Джуліо Тремонті повідомив, що кошти, отримані за рахунок "податку Робін Гуда", будуть використані для підтримки італійців старшого покоління, які зможуть витрачати менше грошей на продукти харчування і оплату електроенергії.
Асоціація нафтових компаній Італії назвала новий захід "каральним". Бюджетний план повинен дістати схвалення обох палат парламенту Італії.
Додамо, що в Італії податкові казуси, подібні до сьогоднішнього, трапляються не так вже рідко. Наприклад, недавно уряд закликав італійських християн не ухилятися від сплати податків. За оцінками чиновників, третина населення країни використовує схеми ухилення від сплати податків. В зв'язку з цим кабінет міністрів висловив подив з приводу того, що таке серйозне питання майже не згадується на церковних службах.
У свою чергу представники католицької церкви відзначили, що їх організація не зможе наодинці боротися з ухиленням від сплати податків. На їх думку, проблема полягає в тому, що "система здається несправедливою багатьом італійцям".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас