Експерти: ПФТС-індекс за підсумками торгів у четвер покаже 14-місячний мінімум — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: ПФТС-індекс за підсумками торгів у четвер покаже 14-місячний мінімум

Фондовий ринок
278
ПФТС-індекс за результатами торгів у четвер, імовірно, впаде до 14-місячного мінімуму, вважає начальник аналітичного відділу ТОВ "Український фондовий центр" (Київ) Володимир Ланда.
"Сьогодні ринок відкрився різким падінням, котирування постійно знижувалися протягом півгодини. У результаті індекс ПФТС втратив близько 3%. Потім акції почали додавати в ціні, але досить скромними темпами, що дозволяє очікувати 14-місячного мінімуму індексу ПФТС за результатами сьогоднішніх торгів", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна".
За прогнозами експерта, з огляду на "ведмежі" настрої у світі і певний часовий люфт, характерний для українського фондового ринку, не варто очікувати переломлення негативного тренда, принаймні, до кінця місяця.
Начальник відділу управління активами та аналітики ТОВ "Національна інвестиційна група" (Київ) Юрій Ушков, у свою чергу, відзначив, що ринок був настроєний на подальше падіння ще в середу після закриття ПФТС.
"США закрилася негативно вчора. Індекс пробив вчора важливий рівень опору 825 пунктів і сьогодні виразно буде нижче 800 пунктів. Багато хто вирішили зафіксувати позиції і пограти на подальше зниження, у тому числі продаючи без покриття", - сказав він агентству.
Відповідно до розрахунків "Національної інвестиційної групи", ПФТС-індекс із початку торгів у четвер впав уже на більш ніж 2,5%.
Серед паперів "блакитних фішок" станом на 13.50 подешевіли папери "Луганськтепловозу" - на 16,38%, Маріупольського заводу важкого машинобудування - на 9,72%, Райффайзен Банку Аваль" - на 6,37%, "Інтерпайп Нижньодніпровського трубопрокатного заводу" - на 6,36%, "Київенерго" - на 6,25%, Укрсоцбанку - на 5,57%, Сумського НПО ім. Фрунзе - на 5%, "Дніпроенерго" - на 4,45%, "Укрнафти" - на 4,35%, "Азовсталі" - на 4,19%, Єнакіївського метзаводу - на 4,13%, "Західенерго" - на 2,53%, "Мотор-Січі" - на 2,51%, Авдіївського коксохімзаводу - на 2,5%, "Укртелекому" - на 1,76%, "Центренерго" - на 1,63%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас