Кучеренко: Україна за 2-3 роки має перейти на економічно обґрунтовані тарифи на ЖКП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кучеренко: Україна за 2-3 роки має перейти на економічно обґрунтовані тарифи на ЖКП

Енергетика
155
Україна за два - максимум три роки має перейти на економічно обґрунтовані тарифи на житлово-комунальні послуги (ЖКП). Про це заявив сьогодні на прес-конференції міністр з питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко. Він зазначив, що тарифи на послуги ЖКГ мають повністю покривати витрати на надання цих послуг, і немає інших джерел фінансування галузі, крім тарифів.
Міністр також повідомив, що у новій редакції Державної програми реформування житлово-комунального господарства, яка найближчими днями буде передана до Верховної Ради, йдеться про залучення інвестицій у сферу ЖКГ. Разом з тим, за його словами, міністерство не відмовляється від бюджетної підтримки. Зокрема, бюджетна підтримка буде спрямована на покривання відсотків на кредити, які будуть брати компанії, але за умови, що ці компанії будуть виконувати інвестиційні програми і забезпечувати покращення якості послуг.
О.Кучеренко також зазначив, що нова тарифна політика має стимулювати підприємства галузі до запровадження енерго- та ресурсозберігаючих технологій, зменшення технологічних втрат та оптимізації усіх процесів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас