ІСД хоче купити польську судноверф Stocznia Gdynia — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ІСД хоче купити польську судноверф Stocznia Gdynia

Фондовий ринок
153
Концерн "Індустріальний союз Донбасу" хоче купити польський суднобудівний завод Stocznia Gdynia S.A.
Про це Українським Новинам повідомив прес-секретар Міністерства державного майна Польщі Мачей Вевюр.
"ІСД зацікавлений у купівлі судноверфі у Гдині", - сказав він.
Вевюр висловив думку, що купівля цього заводу полегшить переговори ІСД з Єврокомісією щодо наданої публічної допомоги Гданській судноверфі та створить кращі умови для суднобудівного бізнесу концерну в Польщі.
"Об'єднання заводів створить ефект синергії", - сказав прес-секретар.
Він не уточнив умови можливого продажу державної судноверфі ІСД, зазначивши, що вони є предметом переговорів, які тривають.
Разом з тим Вевюр повідомив, що концерн готує спільний план реструктуризації Гданського і Гдинського заводів, який буде передано на затвердження Європейській комісії наступного тижня (23-27 червня).
Він також уточнив, що Єврокомісія зобов'язала надати плани реструктуризації Гданської, Гдинської і Щечинської судноверфей до 26 червня.
Вевюр помітив, що ІСД не зацікавлене у купівлі Щечинського заводу.
За даними Міністерство майна Польщі, у випадку ненадання планів з реструктуризації Єврокомісія погрожує визнати нелегальним надання допомоги цим суднобудівним заводом, що може призвести до банкрутства.
Гдинська та Щечинська судноверфі належать державі.
Прес-секретар дочірньої компанії "ІСД" - ISD-Polska - Яцек Ленський підтвердив факт переговорів про купівлю судноверфі у Гдині, але не надав додаткових подробиць.
Як повідомляло агентство, на початку червня Єврокомісія вимагала від уряду Польщі надати план реструктуризації Гданської судноверфі, яка належить ІСД до липня.
У січні Єврокомісія виступила з вимогою до ІСД повернути 307 млн. доларів нібито раніше наданої публічної допомоги Гданській судноверфі або закрити 2 з 3 виробничих доки.
ІСД, що одержав через ISD-Polska контроль над Гданськой судноверф'ю в листопаді 2007 року, вважає в кілька разів завищеними вимоги Єврокомісії щодо повернення публічної допомоги та нереальною її вимогу закрити 2 з 3 виробничих доків.
Переговори ІСД та Єврокомісії з цієї суперечки тривають із лютого.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас