Топ-менеджери Німеччини очікують 180 дол. за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Топ-менеджери Німеччини очікують 180 дол. за барель

Енергетика
169
За даними спеціально проведеного на початку червня опитування 500 керівників найбільших німецьких компаній, половина з них очікують, що в найближчі місяці ціна на нафту досягне $180 за барель, повідомляє Der Spiegel. Ще в лютому цього року ціна була вдвічі нижче - $90 за барель. Найбільшу заклопотаність така перспектива викликає в представників авіаційної й автомобільної галузей.
Три чверті опитаних керівників вважають, що в найближчі два роки ціна піде за $150, а половина - навіть за $180 за барель.
Найбільше ціна на нафту “ускладнює бізнес” авіакомпаній. Аналогічно висловлюються й менеджери енергетичних і хімічних компаній, а також автовиробники. У той же час, вважають німецькі топ-менеджери, ціновий шок трохи зм'якшують зростання курсу євро та зростання експорту.
З особливою напругою вони очікують проведену з ініціативи Саудівської Аравії в неділю 22 червня конференцію за участю представників основних виробників і споживачів нафти та найбільших компаній. Якщо там не вдасться стабілізувати ціну на “чорне золото”, то міжнародні експерти очікують швидкого підвищення її до $150 за барель.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас