КРУ просить Ющенка дати дозвіл на перевірку ДУСі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КРУ просить Ющенка дати дозвіл на перевірку ДУСі

Казна та Політика
127
Головне контрольно-ревізійне управління України звернулося до Президента України з проханням дати дозвіл на перевірку Держуправління справами.
Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції заявив голова ГоловКРУ Микола Сивульский.
Він також сказав, що звернення пов`язане із заявою народних депутатів.
Також Сивульский зазначив, що ГлавКРУ звертатиметься в Рахункову палату з проханням дати висновок щодо законності використовування засобів.
Як повідомляв УНІАН, народний депутат (фракція НУ-НС), член депутатської групи "Народна самооборона" Геннадій Москаль звернувся з депутатськими запитами до генерального прокурора Олександра Медведько та міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, в яких просить перевірити на наявність корупційних дій факти авіаперельотів чартерними рейсами глави Секретаріату Президента України Балоги.
“Наших виборців цікавить, хто замовляв і оплачував ці авіаперевезення. Якщо ці рейси замовляв особисто Балога, тоді за рахунок яких коштів він це робив (заробітна плата глави Секретаріату Президента України становить 17 тис. грн.), але чи зазначено ці суми Балогою в податковій декларації?”, - сказано в депутатському запиті.
Також у ньому наведено перелік перельотів (понад 60), здійснених Балогою в 2007-2008 роках.
Крім того, депутатська група „Народна самооборона” звернулася з вимогою до Верховної Ради України створити Тимчасову слідчу комісію з розслідування фактів зловживання службовим становищем главою Секретаріату Президента.
Перший заступник глави Секретаріату Президента України Олександр Шлапак називає ці звинувачення надуманими.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас