Аналітики: До кінця року український фондовий ринок зросте на 40% від поточних рівнів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики: До кінця року український фондовий ринок зросте на 40% від поточних рівнів

Фондовий ринок
399
У випадку прийняття чіткої антиінфляційної програми до кінця року український фондовий ринок зросте на 40% від поточних рівнів.
Про це говориться у звіті аналітиків КУА "Магістр".
Разом з тим експерти відзначають, що, незважаючи на зростаючий інфляційний тиск, ініційований ростом цін на енергоносії у всіх країнах, відсутність в Україні системи покриття товарних дисбалансів і непродумана бюджетна політика фактично подвоїли "нормальний рівень інфляції" у країні.
При цьому аналітики назвали зниження агентством Standard&Poor's довготермінових рейтингів України з зобов'язань в іноземній валюті з рівня ВВ- до рівня В+ адекватною оцінкою ситуації. Це підтверджує думку аналітиків КУА "Магістр", що монетарними коштами зупинити інфляцію неможливо.
Також експерти вважають, що процеси, які відбуваються на фондовому ринку України, найбільш яскраво демонструють оцінки великих інвесторів української економіки. Хоча зростання ВВП у травні склав 7,2% (до травня 2007 р.), при прогнозі уряду 6,8% річних, бажаючих вкласти в стрімко зростаючу економіку небагато. Недовіра інвесторів, що спостерігалося на фінансових ринках США і Європи в січні-квітні 2008 р., прийшло на український ринок.
Аналогічно американській кризі корінь українського несе локальних характер, однак головні функції абсолютно інші. В Україні виробничі показники емітентів акцій демонструють стійке зростання багато місяців підряд, а макропоказники та ефективність керівництва країни неухильно падають (як відомо в США і ЄС все навпаки).
Тільки через брак внутрішніх драйверів багато українські інвесткомпаній орієнтуються на загальносвітові процеси. Хоча поточні цінові рівні українських акцій вже менш чутливі до глобальних трендів, за рідкісним винятком, аов'язаним зі специфікою діяльності окремих емітентів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас